Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Apa
superhik Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 68
Joined: Jan 2014
Reputation: 0 Location: Vinkovci
RE: Apa
Eto dugo me nije bilo ali se kuhalo. Do sada cca 80 tura! Prošlo ljeto imao 3 zaraze a od tada koristim cfc i sve ok. E a sad mi se desilo da je pivo i tri tjedna nakon fermentacije mutno a i tjedan dana u bocama se ne bistri. Kvasac ispirem i koristim do 5-te generacije (s4). Sada i na ispranom u frižideru pivo nije prozirno nego mutno. Miris nije kao inače a ni kisel! Probao pivo i nije kiselo samo nije okus kako treba?! Očito sam pokupio bakteriju pri ispiranju i takav kvasac stavio ubsladovinu. Inače jako kuham u bačvi i ispari cca 15%. Mahovina skupi sve na dno i u fermentoru bude dosta bistra sladovina a na dnu fermentora taloga sa kvascem cca 1 litra i u to dodam litru prokuhane vode i u veliku teglu. Nakon cca pola sata kvasac u pivu sa vrha taloga istresem u dvije male tegle i super se istaloži skoo čisti kvasac na dnu oko pola do jedan cm a ostalo prozirno pivo koje odlijem prije već što u kvasac stavim ohlađene sladovine, promućkam i istresem u sljedeću turu. Nekada podjelim i u tri teglice za tri ture i uvijek ok do sada. Je li tko imao takvo iskustvo sa opranim kvascem obzirom da ja baš nisam još tako iskusan?
very-drunk ja bi pivaaaaa!
Find Odgovori



Messages In This Thread
Apa - by superhik - 09.02.2014, 11:49
RE: Apa - by pivska mušica - 09.02.2014, 12:08
RE: Apa - by superhik - 09.02.2014, 12:24
RE: Apa - by Brko - 14.02.2014, 03:45
RE: Apa - by superhik - 23.08.2014, 06:42
RE: Apa - by superhik - 27.12.2015, 11:39
RE: Apa - by pivska mušica - 27.12.2015, 12:03

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools