Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Karbonizacija medom - načini i iskustva
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Karbonizacija medom - načini i iskustva
Nemas potrebe prokuhavati med jer je dovoljna pasterizacija na 80C. Pisao sam vec dosta o tome, nikad ne mozes znati koliko je tacno secera u medu, nekad moze biti vise, a nekad manje. Zato je uvijek najbolje izmjeriti hidrometrom kolicinu secera u medu.

S obzirom da se kod flasiranja koristi jako mala kolicina meda, ta aroma je jako suptilna, ali ostaje i osjeti se i sto je med aromaticniji to je i aroma u pivu jaca.

Najbolja varijanta je dodati hladan med u hladan wort i pustiti ga da odfermentira, ali je ta varijanta i najrizicnija.

Inace, kad god se radi s medom, treba imati u vidu da je med cista glukoza i fruktoza, te da je visoko fermentabilan i da u pivu stvara isti efekt kao i bijeli secer kad je u pitanju suhoca, odnosno zavrsna gustoca. Zato treba dobro promisliti kako, koliko i u kojoj kombinaciji sa ostalim sastojcima u pivu ga dodavati, inace pivo moze biti razocaravajuce suho i vodenasto/alkoholno na kraju.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Karbonizacija medom - načini i iskustva - by pivska mušica - 08.03.2016, 10:05

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools