Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Priming
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Priming
Jeste, to je zapravo velika greska, jer fermentacija je samo jedna, a ta cinjenica da se u literaturi spominje primarna i sekundarna fermentacija je zapravo zbunjujuca za dosta ljudi.

Ti kad ispustis kvasac iz fermentora posto koristis konusni, ostavljas pivo na onome sto se cesto zove sekundarna fermentacija, a to je zapravo jednostavno talozenje i bistrenje piva.

Secer za karbonizaciju, cim dodas pocinje fermentirati u roku od manje od sat vremena, tako da ga moras dodati pred samo flasiranje, ni slucajno prije.

Pitao si u svom postu da li se moze dodati secer za karbonizaciju nakon primarne fermentacije, pa zato nisam bio siguran sta podrazumijevas pod primarnom fermentacijom. Smile
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
Priming - by Rexar - 20.03.2016, 11:16
RE: Priming - by pivska mušica - 21.03.2016, 08:16
RE: Priming - by Rexar - 21.03.2016, 01:34
RE: Priming - by pivska mušica - 21.03.2016, 02:01

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools