Quesheii
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 37
Joined: Feb 2016
Reputation:
0
Location: SARAJEVO
|
RE: Zadnje pripreme za prvo pivo
Pozdrav ljudi!
Nakon 4 kuhanja par stvari me buni.Kako burad nedihtuju nisam imao akciju u airlocku, mesjutim 2-3 dana se culo da ima vrenja u buretu.
Nakon 8 dana danas sam kroz otvor za airlock sterilnom spricom i crijevom izvukao uzorak da vidim da li se fermentacija zakucala. I OK FG je 1018 a po receptu treba da ide na 1014.
Ono sto me zabrinulo je to sto se u oba piva veoma blago osjet kiselost.
Veoma smo vodili racuna o dezinfekciji jedino gdje je moglo doci do greske je to sto je starsan stajao 8 dana u buretu pa da nije izlapio.
Drugo, nakon hladjenja sladovinu u fermentor nismo presipali crijevom vec onako iz lonca direktno.
Interesuje me sta vi mislite da li ima nade da je ta kiselost normalna kod ovako mladog piva ili nema sanse za njega.
U pitanju je porter i stout.
|
|
|