illuminated
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 143
Joined: Nov 2012
Reputation:
1
Location: Gelsenkirchen
|
RE: Problem sa karbonizacijom
This post was last modified: 19.02.2013, 09:31 by illuminated.
(18.02.2013, 04:41 )zis Wrote: Stout je 3 dana bio na karbonizaciji a Ale nepunih 24 sata, ostavio sam komoru otvorenu da se piva vrate na temp. od 22 stepena. Malo kasnije probam pa javim utiske.
Citat sa jednog foruma:
Water above 120° (48 grad Cels.) will critically injure your yeast. 95°
(35 grad Cels.) isn't going to damage the yeast but it might put off some less the favorable flavors.
Mislim da nece propasti pivo...
Sretno.
A moze se to spasiti i ako je kvasac mrtav. Napraviti svjez starter pa nasuti malo u svaku bocu. Jest da je to sve svinjarija ali se moze spasiti...
|
|
|