Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Starter za kvasac, par pitanja....
Das Bier Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 501
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: citluk
RE: Starter za kvasac, par pitanja....
(09.06.2016, 01:48 )svestenik Wrote:
(09.06.2016, 10:19 )pivska mušica Wrote: Sa suhim kvascima se ne radi starter. Bolje dokupi još kvasca.

Znaci samo rehidriram dok kuham i onda ubacim u fermentore ?

Da li je bitna kolicina tecnosti za 40gr ili je dovoljno pola litre prokuvane vode ?
dovoljno je pola litre,nije bitna kolicina,samo da se rehidrira,a ne moras prokuhavati vodu,kad sladovina zakuha odvojis,ostavis da se ohladi i sipas kvasac
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Starter za kvasac, par pitanja.... - by Das Bier - 09.06.2016, 04:05

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools