Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Starter za kvasac, par pitanja....
spageti Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 544
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: Zadar
RE: Starter za kvasac, par pitanja....
Heheh. Dogodi se.

Uglavnom stvar je u tome da kvasac dok je dehidriran spava i treba ga njezno probuditi, da covjek dodje sebi, popije kafu, zapali cigaru i onda lagano na posao. Ukoliko preskoci taj jutarnji ritual i odmah se baci na posao osmotski tlak sladovine, koju bi ovaj jos uvjek pospan, naglo poceo jesti, bi ostetio dehidriranu stanicu i ona bi uginua. Samim time bi se broj stanica kvasca smanjivao i.... znamo sto slijedi usljed nedovoljnog broja stanica kvasca u fermentaciji.

Tako da je puno pametnije redehidraciju odraditi sa vodom.

Eto bilo mi dosadno pa se malo raspisao.
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Starter za kvasac, par pitanja.... - by spageti - 09.06.2016, 09:03

Forum Jump:


Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools