Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Nabavka opreme iz inostranstva u BiH
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH
(08.08.2016, 06:43 )ringostar19 Wrote: Dobar dan, dolazim iz okolice Banja Luke i zelim prije svega da vas pohvalim za pravljenje ovog foruma, za vas sam cuo preko novina gdje je @galabl- Gorštak imao intervju.

Nakon desetina neuspjelih pokušaja da opremu nabavim iz Hrvatske ili Srbije odlučio sam da se vama obratim, jer mozda mi vi pomognete.
Gdje god da sam poslao e-mail da li šalju opremu u BiH dobio sam odbijenicu
Pokušao sam na svezapivo( nisu ni odgovorili) , majstor pivar, positiv (zagreb), mojepivo (HR) , majstorzapivo, mojepivo(srbija) itd. itd. Kao skupo slanje, komplikovano... No, reko ajde onda mogu i direktno otići uzeti robu nije frka ( ali samo Hrvatska jer mi je blizu). Ono što sam ja najviše vidio jeste da mojepivo(srbija), svezapivo imaju po mom laičkom mišljenju imaju široku ponudu opreme i sirovina.

Planirao sam da napravim pivo od 20 L, tako sam saznao čitajući forum da je to za početak fina količina, recept koji sam našao je onaj koji se nalazi na svezapivo.hr (SMaSH) i tu sam našao i svu opremu koja je meni potrebna za to, ali su me momci iz Slavonskog Broda duboko razočarali( ispravite me ako griješim) , elem, poslao sam im poruku da li mogu da lično dodjem i da podignem opremu u Slavonski Brod( iako sam pročitao na FAQ-u, da samo šalju na kućnu adresu) da mi izadju u susret, oni mi ni do dan danas nisu odgovorili. A prošlo je vremena.

Od opreme koje ja imam jeste Lonac emajlirani od 36L, Piknik frizider 32L - moram da napravim mash tun, čepilica, čepovi 26mm, vaga- max. 5kg, 5 gajbi flasa 0,33 od Zaječarskog i nesto od Jelena i Nikšićkog isto 0,33 koje sam oprao sa deterdzentom i toplom vodom, nije bilo mrlja jer se to pilo pa sam ja odmah prao, jedino sam imao problema sa malim od Nikšićkog jer je nefiltrirano i ostaje talog pa sam to riješio sa četkom za flaše. Fermentor, Mlin, Star San, Lopatica za mješanje i još sta mi treba samo mislio uzeti, jer sam skupio para pa sam izračunao da mogu to sve da uzmem. Kad ono, prc Milojka, nemaaa.

Ono što ja vas zelim da pitam jeste to da li Vi znate neki shop koji će poslati opremu u BiH, ako ne gdje se može otići direktno i kupiti oprema, jer koliko kod nas u BiH nema nigdje homebrewing shop. Ovdje mislim prvenstveno na Hrvatsku jer mi je opet kazem najblize. I gdje se mogu sirovine kupiti za http://www.svezapivo.hr/recept_za_pivo_8.

Pozdrav !

Odgovorno tvrdim i stojim iza ovoga i svojim a i njihovim obrazom da su ovi iz svezapivo izuzetno odgovorni i uvijek na usluzi (ali ne šalju u BiH i ja moram ići po opremu i sirovine u Sl. Brod, sirovine se mogu nabaiti i u Oldbidžu), problem je što su oni koliko je meni poznato na godišnjem odmoru i vjerujem da je tu nastao problem u komunikacijibeer
Find Odgovori

Messages In This Thread
RE: Nabavka opreme iz inostranstva u BiH - by Stane - 08.08.2016, 07:28

Forum Jump:

Users browsing this thread: 4 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools