Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Karbonizacija sirupom
Quesheii Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 37
Joined: Feb 2016
Reputation: 0 Location: SARAJEVO
Karbonizacija sirupom
Pozdrav svima!
Napravili smo malu pauzu sa kuvanjem zbog obaveza.
Sad smo skuvali 2 ture pa sa jednom kontamo malo eksperimentisati tj, mislili smo pivo karbonizovati sirupom ov vrhova borovih iglica.
Sirup se pravi tako sto se u teglu stave borove iglice i šecer (bez dodavanja vode ili bilo cega drugog) i ta tegla stoji na suncu mjesec dana.Borove iglice otpuste svoju tecnost i dobije se sirup gustine slicne medu.
Sada, planiramo prilikom karbonizacije prokuhati taj sirup i dodavati nekih 13-14g po litru pive, racunajuci da je u tom sirupu nekih 20% vode a 80% secera.
Interesuje me da li je neko vec radio nesto slicno i da li smo u planiranju previdjeli nesto sto bi moglo zeznuti cijelu turu?
Find Odgovori



Messages In This Thread
Karbonizacija sirupom - by Quesheii - 19.08.2016, 06:04
RE: Karbonizacija sirupom - by pivska mušica - 19.08.2016, 06:07
RE: Karbonizacija sirupom - by Quesheii - 19.08.2016, 06:12
RE: Karbonizacija sirupom - by pivska mušica - 19.08.2016, 06:15

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools