Brko
1.060 OG, 5,91% ABV
Posts: 404
Joined: Nov 2012
Reputation:
4
Location: Sarajevo
|
RE: Pozdrav forumašima
(15.10.2016, 11:09 )PaleAle Wrote: Lijep pozdrav ekipi sa foruma. Zainteresirao sam se za ovaj hobi nakon što sam probao odličnu pivu u inostranstvu. Bio je izbor davati 5 KM za bocu ili praviti sam prema vlastitom ukusu.
Sutra je napokon prvo kuhanje nakon dosta učenja i skupljanja opreme. Složio sam porter recept, savjeti su dobrodošli
Quote:Type: All Grain
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Boil Size: 28,41 l
Boil Time: 60 min
Final Bottling Volume: 23,00 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Brewhouse Efficiency: 72,00
Est Mash Efficiency 73,4 %
4,80 kg CHÂTEAU PILSEN 2RS (3,0 EBC) 84,2 %
0,40 kg CHÂTEAU CRYSTAL (150,1 EBC) 27,0 %
0,30 kg Carafa II (Weyermann) (1150,0 EBC) 5,3 %
0,20 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) 3,5 %
30,00 g Northdown [8,00 %] - Boil 60,0 min 24,8 IBUs
1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04)
Est Original Gravity: 1,051 SG
Est Final Gravity: 1,014 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,8 %
Bitterness: 24,8 IBUs
Est Color: 54,1 EBC
Ukomljavanje 16,46 l vode 74 C za temperaturu od 68 C sat vremena po omjeru 2,8 l/kg.
Batch sparge 18,16 l na 75,6 C
Možda da povećam ovaj omjer, mash tun je kapaciteta 30l.
Fermentaciju ću pokušati držati između 18 i 20 C.
Ako netko želi pomoć pri kuhanju, ili probavanju piva stojim na raspolaganju
drug kad kuhas? ako ti treba sta pomoci slobodno javi, ja mogu iza 5
|
|
|