Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Pozdrav forumašima
Brko Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 404
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Sarajevo
RE: Pozdrav forumašima
(15.10.2016, 11:09 )PaleAle Wrote: Lijep pozdrav ekipi sa foruma. Zainteresirao sam se za ovaj hobi nakon što sam probao odličnu pivu u inostranstvu. Bio je izbor davati 5 KM za bocu ili praviti sam prema vlastitom ukusu. Smile
Sutra je napokon prvo kuhanje nakon dosta učenja i skupljanja opreme. Složio sam porter recept, savjeti su dobrodošli Zivjeli

Quote:Type: All Grain
Batch Size (fermenter): 25,00 l
Boil Size: 28,41 l
Boil Time: 60 min
Final Bottling Volume: 23,00 l
Fermentation: Ale, Single Stage
Brewhouse Efficiency: 72,00
Est Mash Efficiency 73,4 %


4,80 kg CHÂTEAU PILSEN 2RS (3,0 EBC) 84,2 %
0,40 kg CHÂTEAU CRYSTAL (150,1 EBC) 27,0 %
0,30 kg Carafa II (Weyermann) (1150,0 EBC) 5,3 %
0,20 kg Barley, Flaked (3,3 EBC) 3,5 %
30,00 g Northdown [8,00 %] - Boil 60,0 min 24,8 IBUs
1,0 pkg SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04)

Est Original Gravity: 1,051 SG
Est Final Gravity: 1,014 SG
Estimated Alcohol by Vol: 4,8 %
Bitterness: 24,8 IBUs
Est Color: 54,1 EBC

Ukomljavanje 16,46 l vode 74 C za temperaturu od 68 C sat vremena po omjeru 2,8 l/kg.
Batch sparge 18,16 l na 75,6 C

Možda da povećam ovaj omjer, mash tun je kapaciteta 30l.
Fermentaciju ću pokušati držati između 18 i 20 C.

Ako netko želi pomoć pri kuhanju, ili probavanju piva stojim na raspolaganju Zivjeli

drug kad kuhas? ako ti treba sta pomoci slobodno javi, ja mogu iza 5 Smile
Find Odgovori



Messages In This Thread
Pozdrav forumašima - by PaleAle - 15.10.2016, 11:09
RE: Pozdrav forumašima - by Brko - 17.10.2016, 09:47
RE: Pozdrav forumašima - by PaleAle - 17.10.2016, 12:59
RE: Pozdrav forumašima - by danny_boy - 17.10.2016, 01:06
RE: Pozdrav forumašima - by PaleAle - 17.10.2016, 01:33

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools