Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Prilagođavanje vode za pivarstvo
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation: 9 Location: Sarajevo
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo
This post was last modified: 30.01.2017, 06:44 by danny_boy.
(30.01.2017, 09:50 )Sile Wrote: Burtonizirao bih vodu za ESB. Dakle, kalcijev sulfat bi trebao dodati, ali slijep sam po profilu vode. Ima li neko uvriježeno pravilo (pr. 1mg k.sulfata povećava 1 stupanj njemačkih jedinica tvrdoće vode i sl.)?

Ne ide to tako, jer zavisi od toga na koju količinu vode dodaješ...

Ovo ti je traženi profil vode:
Ca Mg Na Cl SO4 HCO3
Burton On Trent, UK 295 45 55 25 725 300

Pa sve mozes proracunati lako u bilo kojem kalkulatoru, jesi probao?

Samo skrećem pažnju da postoje neki podaci da ni u Burtonu nisu koristili baš 100% tu vodu,i savjetuje se da se ne ide baš na te profile. Moj savjet je da malo pogledaš neke preporuke na internetu oko toga prije nego presoliš Smile
WWW Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 18.11.2012, 08:14
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 19.11.2012, 04:29
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 23.08.2013, 12:04
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 23.08.2013, 06:30
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 24.08.2013, 08:57
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 11.11.2013, 05:50
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 11.11.2013, 07:06
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 13.11.2013, 03:44
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 11.03.2016, 07:40
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by danny_boy - 30.01.2017, 01:26
Prilagođavanje vode za pivarstvo - by mirren - 23.09.2018, 12:45

Forum Jump:


Users browsing this thread: 9 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools