Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Dry hopping-duzina trajanja
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: Dry hopping-duzina trajanja
This post was last modified: 09.05.2017, 07:13 by Stane.
Baš je sve subjektivno, kod mene je suho hmeljenje 3-5 dana i obavezno podignem temperaturu na 20-21c zavisi od piva, ja sam tako dobivao najbolje rezultate ali opet na kraju sve zavisi od kvalitete hmelja uz uvjet da je sve ostalo odrađeno kako treba.

(09.05.2017, 06:52 )adisrebrenik Wrote: [quote='zlimfur' pid='37488' dateline='1494327012']
ja sam pratio jednog covu koji je suho hmeljio na razlicitim temperaturama. i sjecam se da mu je bolje bilo pivo koje je suho hmeljio ispod 16 stepeni.. ali sad, sve je to subjektivno.. Big Grin

kod mene 14 dana citra 50 grm(20c)
i sad zadnjih 7 dana jos 100 grm (otprilike na oko 17c)

-pa cemo probat kako ce ispasti -a ima logike oboriti temp. nakon deset dana-jer faktički glavni dio fermentacije do tad i završi...
14 dana plus 7 dana suhog je 21 dan, koliko ukupno dana držiš na fermentaciji, suhom i cold crashu?
Find Odgovori



Messages In This Thread
Dry hopping-duzina trajanja - by lakosta88 - 09.05.2017, 11:32
RE: Dry hopping-duzina trajanja - by zlimfur - 09.05.2017, 11:50
RE: Dry hopping-duzina trajanja - by Stane - 09.05.2017, 07:08
RE: Dry hopping-duzina trajanja - by bosniamaj - 10.05.2017, 06:53
RE: Dry hopping-duzina trajanja - by lakosta88 - 10.05.2017, 11:36
RE: Dry hopping-duzina trajanja - by CelMar - 10.05.2017, 06:19

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools