majoantić
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 6
Joined: Nov 2016
Reputation:
0
Location: Grude || Mostar
|
RE: Čuvanje piva u bocama
Pozdrav ekipa,
Jučer sam flaširao IPA koji sam pravio prije nekih dvadesetak dana.
Temperatura fermentacije mi je većinom bila oko 16 stupnjeva, s tim da je zadnjih par dana znala doći i na 18, ali mislim svakako da je tada stala fermentacija.
Temperatura piva prilikom dodavanja šećera bila je 16 stupnjeva,
E sada. Ovu turu pive sam za razliku od prošle odmah skladištio u podrum a fermentacija mi je bila u drugoj prostoriji koja je mrvicu toplija od podruma. Međutim događa mi se da mi i u podrumu oko podne bude temperatura oko 17.5-18 stupnjeva, dok navečer bude za 2-2.5 stupnja manja.
Sad ne znam da li su te varijacije od tih 2 stupnja veliki problem? Ili da provjerim negdje gdje imam konstantniju temperaturu?
Hvala na savjetu. (još sam početnik )
|
|
|