mange_tout!
Admin
Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation:
15
Location: Mostar
|
RE: Čuvanje piva u bocama
(03.06.2017, 10:22 )elektropionir Wrote: (03.06.2017, 01:43 )mange_tout! Wrote: (02.06.2017, 10:27 )elektropionir Wrote: Koja neka? I zašto?
Iz praktičnih razloga. Pa eto, ris ne bih nikada u kegu držao. Treba mu nekoliko mjeseci, pa i godina da nadođe. Kada bih ga stavio u keg, zauzet bi taj keg duže vremena bio. Zato ris, neki dubbel, tripel, strong ale...uvijek u boce, i na odležavanje. Mislio sam da ima neki razlog, jer ga ja nisam našao. Zadeverao si me :p
Što se tixe praktixnosti...
Poslije fermentacije u keg, na co2, nakon karbonizacije (koliko dana treba) beergun.om u flase i to je to. Na odležavanje ili gdje već. Opet bolja opcija, i prakticnije po meni nego se zezati sa secerom. To je meni prakticnije i lakse.
Spageti radio sam ja to sa RIS.om koji ste pili ako se sjećaš u Foči. Samo je mlad bio.
A moje sve ture osim prvih par su tako usute. Ako stignu do flaša
Da, tako i ja mislim. Karbonizacija u kegu, beergun u boce i odležavanje. Vrijedi za sva piva koja moraju odležati.
|
|
|