Fagger
1.020 OG, 1,95% ABV
Posts: 6
Joined: Mar 2017
Reputation:
0
Location: Čapljina
|
RE: Što radim krivo??
This post was last modified: 08.06.2017, 08:38 by Fagger.
(07.06.2017, 07:59 )zis Wrote: (07.06.2017, 05:06 )Fagger Wrote: Pozdrav svima! Novi sam na forumu i u pivarstvu i prije pola godina sam počeo kuhati pivo, uglavnom kuham Pale ale, i uglavnom mi odgovaraju i boja, miris, karbonizacija, osim gorčine, koje je bila cca Ibu-80, na kraju sam prilagodio tako da bude 40-tak. Sve je super išlo, i zadnje kuhanje sam koristio bazni slad Nova Gradiska umjesto Pale ale-a, i boja mi se drastično promjenila (što razumijem) međutim okus i miris mi ne odgovaraju nikako, miris me podsjeća na ljepilo. E sad, zbog čega je sve to ne znam, bilo bi mi drago i korisno kada bi mi netko mogao malo pomoći oko toga.. Hvala unaprijed
Po meni miris na ljepilo ti je od puno hlorofenola, kakva ti je voda bila. Ako je samo vodovod postoji velika vjerovatnoća da ti je od previše hlorisane vode
Koristim vodu iz vodovoda, i dan prije kuhanja vodu pripremim i stavim u lonce, jer sam čuo da dosta klora "ispari" ako vodu stavimo dan ranije u posude. Slijedeće kuhanje u svakom slučaju prilagođavam vodu
(08.06.2017, 06:02 )pivska mušica Wrote: Pljesnjiv fermentor??? Pa prijatelju, dobro je da ti piva na govno ne smrdi moraš to bolje održavati....
A eto, od prvog kuhanja sam najviše pozornosti davao baš higijeni, zabunom nisam dovoljno osušio tada fermentator i desilo se to što se desilo, nažalost. Na greškama se uči
|
|
|