(24.08.2015, 02:33 )dalidj Wrote: Sta staviti umesto rasola, tesko da ga ima na pijaci?
Tapatalk
Da li bi moglo dimace sirce posluziti? I meni ce uskoro trebati rasol a nema ga jos...
Prošle sam godine pripremo nekoliko kombinacija sosova,,što se tiče fermentacije najbolje se pokazao sos po ledećem receptu (pa mozes izbjeci rasol):
1kg chilija
25 grama soli
0,4 l vode,
0,8 vinskog sirceta.
(papriku izblendat, fermentirati i posle propasirati)-sos se moze pasterizovati,,,a i nema potrebe-posto ovaj moj nije mijenjo svojstva i bez pasterizacije.
Fermentiro sam u inox posudi 10l zapremine zatvoreno hrastovim velikim poklopcom i strec folijom na kraju)
Najbolja paprika za ovo je tabasco, ako nema onda je ona po piljarama sto se prodaje duga crvena isto dobra...(ova na slici sama među jalapenjo, habanjero, waxom) ...
domace sirce bi ti to moglo pokvariti, ako hoces bas raso a malu kolicinu pravis kupi one vakum glavice kiselog kupusa pa iz njih nacijedi )