danny_boy
1.100 OG, 10% ABV
Posts: 1,837
Joined: Nov 2012
Reputation:
9
Location: Sarajevo
|
RE: Fermentirani chili sos
(07.08.2017, 09:41 )adisrebrenik Wrote: [quote='danny_boy' pid='38840' dateline='1502136449']
@adisrebrenik
Hvala ti na ovim infu. Skontao sam u medjuvremenu da mogu nabaviti domaci kefir i on se moze iskoristiti za fermentaciju.
Gdje nabavljas te paprike, je li to tvoja proizvodnja ?
probaj najbolje vise varijanti-da ne zafrkas sve.
A ovu papriku koju falim za tabasco sam nabavio u piljari prvi put,a posle mi se svidila jer je bas velika i mesnata za razliku od drugih ljutaca-pa imam sad nekoliko u bašti tih.
I pokazala se dobra u sosu,i zbog kolicena a i kasnije arome, ljutine-taman.,domaca sorta ljutace previse smrdi na ljuto, i prepuna je sjemena-nju ne koristim, osim osusenu za dodati u gulas/grah isl.
Probo sam i sa jalapenjom svasta nesto,ali je on samo otprilike dobar za nasjec na kolutice i pokiseliti.
habanjero, scotc bounet i caroline i ostalo samo za k--cenja, zafrko sam nekoliko sosova sa tim otrovima. E taman ovo sto si pisao sam i ja dosao do slicnog zakljucka.
Jalapeno sam probao ukuseljenog u tim kolutovima. Proizvodjac je volim ljuto i ovo im je orginalni recept (koji su poslije doradjivali)
https://www.volimljuto.com/blog/ukiselje...ice-recept
Fenomenalna paprika.
Ja sam mislio od habanera i scotcha praviti neke fermentirane sosove. Jesu ljute ali mislim da mi je to gornja granica ljutine u sosovima. Pored toga, razmisljam i da osusim koju ovu papriku i da poslije sameljem.
Moram iduce godine onda i tabasco planirati, ali i cayensku...
Hvala ti na ovim korisnim informacijama...
|
|
|