Vuk
1.010 OG, 1,95% ABV
Posts: 246
Joined: Jun 2013
Reputation:
1
Location: Bijeljina
|
RE: Fermentirani chili sos
Odradio sam sve po receptu. Moj dodatak na recept je bio to što sam po ugledu na Mušicine eksperimente, na vrenjaču natakao balon, da vidim da li će se i koliko naduvati.
Nisam obraćao pažnju na jednu stvar. Fermentisao sam u maloj tegli. Kad sam poslije dva-tri dana sišao u podrum tegle nije bil tamo gdje sam je ostavio, nego sam je ugledao par metara dalje, razbijenu.
Mislio sam da vam postavim kviz da pogodite šta je bilo, ali evo odmah rješenja. Premotao sam kameru i vidio šta se desilo. Balon se duvao i duvao i u jednom momentu se naduvao dovoljno da podigne teglicu. Tegla se malo lelujala a onda je krenula da lebdi po podrumu. Plesali su njih dvoje tako po podrumu neko vrijeme. Balon i tegla. Vidjelo se da uživaju. Na kraju se balon zalijepio uz plafon, a tegla je mirno lebdjela ispod njega i vrenjače. Stojali su tu neko vrijeme, balon i tegla. I vrenjača između. A onda je u vrenjači nastao poslednji bloć-bloć, balon je načinio poslednji trzaj i spektakularno eksplodirao.
Tako je moj čili sos završio na podu podruma.
Kolege pivari - kulinari, stavljam prigovor što me niko nije upozorio na moguće posledice ove simbioze papričica, tegle, vrenjače i balona.
|
|
|