Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Double batch kuhanje
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: bosna
RE: Double batch kuhanje
(28.09.2017, 11:54 )Pop Wrote: Da li je itko ikad radio dva kuhanja u dva dana da se pritom napuni jedan fermentor?
Po pročitanom i zaključenom:
U prvu šaržu dodati dovoljno kvasca i aerirati, a drugu šaržu ubaciti u fermentor bez dodavanja dodatnog kvasca i aeracije.
Razne su tu polemike, pa evo kakva su vaša iskustva?
nešto slično sam radio,al sam napravio grešku da mi je wort čekao drugu turu i čekajuci se ukiselio...Smile,,,
-s tim da kvasac nije bio dodan.

a po nekoj logici ovo o čemu ti pišeš bi trebalo biti ok i odraditi se bez problema-mozda da i wort iz druge ture obogatiš kisikom.
vjeovano ces imati dodatn broj celija kvasca koje ce se umnožiti do druge ture...
-ovde je samo pitanje kako podesiti temperaturu da bude ista u pivu na fermentaciji i ovo sto ces dodati, i kolko utiču eventualne razlike na kvalitet piva,,
Find Odgovori



Messages In This Thread
Double batch kuhanje - by Pop - 28.09.2017, 11:54
RE: Double batch kuhanje - by adisrebrenik - 28.09.2017, 12:26
RE: Double batch kuhanje - by PaleAle - 28.09.2017, 01:09
RE: Double batch kuhanje - by adisrebrenik - 28.09.2017, 10:15
RE: Double batch kuhanje - by zlimfur - 29.09.2017, 09:14
RE: Double batch kuhanje - by Pop - 28.09.2017, 12:47
RE: Double batch kuhanje - by Stane - 28.09.2017, 03:09
RE: Double batch kuhanje - by galabl - 28.10.2017, 07:17

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools