sarajevskopivo
1.050 OG, 4,91% ABV
Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation:
4
Location: Chicago, USA
|
RE: Problem sa karbonizacijom
Pitanje vezano za karbonizaciju u kegu
Drzao sam 30 PSI u prvom kegu nekih 5-6 dana, a drugi keg sam dodao prekjuce i bio je na tih 30 jedan dan, kad sam ga otkopcao sa CO2 (ostao je pod pritiskom), i smanjio pritisak na nekih 8 PSI da mogu da tocim prvo pivo koje je super karbonizirano. Pitanje: jel u ovom drugom kegu ostao isti pritisak od 30PSI? Jel mogu njega ostaviti tako u keezeru 5-6 dana i ocekivati da ce biti karboniziran kao prvi keg? Tj. kad stavis keg pod pritisak jel mora biti prikljucena na CO2 cijelo vrijeme?
Hvala.
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
|
|
|