Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Prilagođavanje vode za pivarstvo
Valdemor Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 26
Joined: Nov 2012
Reputation: 0 Location: Banja Luka ili Ulm
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo
Konacno sam ovo priveo kraju. Ovako izgleda za Viviu vodu.
Inace, pH Vivia vode je 7,32. Vodu za ispiranje cu samo spustiti pH na 5,6, pa nakon ispiranja dodati soli.
Ca: 78.3
Mg: 4.84
Na: 0.9
Cl: 4.9
SO4: 21.7
HCO3: 250.1

Mash / Sparge Vol (gal): 18 / 14
RO or distilled %: 60% / 60%

Total Grain (lb): 3.9

Adjustments (grams) Mash / Boil Kettle:
CaSO4: 0 / 0
CaCl2: 2 / 1.5555555556
MgSO4: 2 / 1.5555555556
NaHCO3: 0 / 0
CaCO3: 0 / 0
Lactic Acid (ml): 1.6
Sauermalz (oz): 0

Mash Water / Total water (ppm):
Ca: 62 / 62
Mg: 12 / 12
Na: 0 / 0
Cl: 56 / 56
SO4: 52 / 52
Cl to SO4 Ratio: 1.07 / 1.07

Alkalinity (CaCO3): -22
RA: -74
Estimated pH: 5.56
(room temp)
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 18.11.2012, 08:14
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 19.11.2012, 04:29
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Valdemor - 12.04.2013, 01:44
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 23.08.2013, 12:04
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 23.08.2013, 06:30
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 24.08.2013, 08:57
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 11.11.2013, 05:50
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 11.11.2013, 07:06
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 13.11.2013, 03:44
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 11.03.2016, 07:40
Prilagođavanje vode za pivarstvo - by mirren - 23.09.2018, 12:45

Forum Jump:


Users browsing this thread: 35 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools