Kraft pivnica
E ovako. Vec duze vrijeme imam ovo na umu-otvaranje pivnice. Gfje god da odem gledam polu prazne pubove i kafice sa komercialnim pivima, a pune pivnice sa kraft pivima. Tako da nesto kontam, zasto da ne? Zasto i ja da ne otvorim jednu kad Bogu hvala imam dobar posao koji mi pruza jaku finansisku podlogu za pokretanje nekog privatnog posla?
U Crnoj Gori nema puno pivnica ovoga tipa, mozda ih mogu nabrojati na prste jedne ruke ( da ja znam) i generalno su stacionirane u Podgorici.
Ja sam sa primorja i realno vise vremena sam u Kotor nego u Risan ( dje inace zivim). A Kotor je grad turista, stranaca ( a budimo realni stranci bolje znaju sta je kraft pivo od nasih ljudi).
I tako imam ideju da otvorim nesto malo, ne premalo a pristojno gdje bi za pocetak samo nabavljao piva crnogorskih pivnica, a kasnije bi se okrenuo ka regionu. Kao u fazonu probajte piva iz Crne Gore bla bla, mozda i privuce ljude.
Ne znam sta mislite o tome al’ pisem ovaj post da bi mi neki iskusniji od vas dali neke smjernice:
-koliko je to komplikovan poduvat, koliki je neki minimalac ulaganja, sta mi treba, sta mi ne treba i drugo..
Zivjeli