Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Kraft pivnica
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Kraft pivnica
Kotor sigurno ne bi trebo biti losa lokacija, barem ne ljeti, problem bi ti vjerovatno bila zima (ne znam sad koliko Kotor ima stanovnika, ali pretpostavljam ispod 15000) i promet zimi.

Ako se odlucis, budi oprezan sa investiranjem, posebno u tudji prostor. Pokusaj sve drzati na najmanjem mogucem minimumu i (bez obzira kolike ti rezerve bile) postepeno investirati. Ako poslije par mjeseci skontas, da tu nema hljeba, lako ti se povuci - kad se zavalis, to je patnja.

Vjerovatno je najveca zarada da imas svoje pivo u ponudi, ali to onda trazi dodatno osoblje (jer ne mozes fizicki stici voditi kafanu, kuhati pivo i brinuti se oko svega ostalog) a to je opet dodatni trosak.

Napravi evidenciju, sta bi ti sve trebalo i racunaj uvijek najgori moguci slucaj, jer ce na pocetku stvarno biti tako.

U takvoj kafani je dobro imati nesto za zameziti, ali ne smijes potcijeniti troskove kuhinje, pa je mozda dobro za pocetak (ne znam kako je to zakonski u Crnoj Gori) da se ogranicis na 2-3 mezetluka (npr. neka krilca iz friteze, rostilj koji po potrebi mozes skloniti od inspekcije i to) kad vidis da ce ti to jedno jelo donijeti prometa u picu.

Jednom sam na nekoj pivarskoj festi glasno razmisljo, kako bi mozda bilo fino prodavati svoje pivo i od toga tuknuti neku kintu sa strane, a jedan majstor pivar, nas forumas mi veli: ti se ono bavis programiranjem? drzi se ti toga majstore..

Ne zelim te na pocetku obeshrabriti ili ne daj boze odgovarati od nakane, samo budi oprezan.
WWW Find Odgovori

Messages In This Thread
Kraft pivnica - by ristelicn - 27.02.2019, 08:25
RE: Kraft pivnica - by zlimfur - 27.02.2019, 04:30
RE: Kraft pivnica - by ristelicn - 27.02.2019, 06:06
RE: Kraft pivnica - by rafter - 03.03.2019, 07:34

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools