Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Tretiranje slada prije mljevenja
sarajevskopivo Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 361
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Chicago, USA
Tretiranje slada prije mljevenja
Mislim da o ovome nismo do sada pricali na ovom forumu. Slucajno naletih na jednu stranicu na kojoj se ovo spominje.
Naime rijec je o vlazenju slada prije nego se samelje. Jednostavno se uzme ona posuda sa prskalicom i naprsce se i onda se promijesa slad. Kolicina vlage koja se dodaje je oko 2%.

Evo stranice na kojoj sam nasao ovaj postupak:
http://braukaiser.com/wiki/index.php?tit...nditioning

Da li vi ovoradite i sta mislite koliko ovo pomaze nama kucnim pivarima?
Keg 1: Orange/coriander
Keg 2: Chocolate Milk Stout
Keg 3: Torpedo IPA
Fermentor 1: ESB
Find Odgovori



Messages In This Thread
Tretiranje slada prije mljevenja - by sarajevskopivo - 15.05.2013, 04:46
RE: Tretiranje slada prije mljevenja - by zis - 15.05.2013, 08:50

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools