Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Tretiranje slada prije mljevenja
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Tretiranje slada prije mljevenja
pomaže sigurno, jer se melje puno bolje, ljuskice ostaju čitave a sadržaj se sav isprazni. bolja je iskoristivost sigurno i brzina cijeđenja. ja iskreno to ne radim, jer mi je previše lijeno time da se bavim, pa samo povećam razmak na mlinu i malo krupnije meljem i podesim sebi iskoristivost na nekih 75%. to znači da u klasični recept moram dodati nekih 0,5 kg više baznog slada da bi dobio isti rezultat.

to meni ništa ne znači, ali nekoj komercijalnoj pivari ili mikro pivari, razlika od 3% ili 5% u iskoristivosti igra veliku ulogu, jer se time u većoj proizvodnji poprilično smanjuje cijena koštanja proizvoda, odnosno trošak sirovine.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Tretiranje slada prije mljevenja - by pivska mušica - 15.05.2013, 05:02
RE: Tretiranje slada prije mljevenja - by zis - 15.05.2013, 08:50

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools