Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Tretiranje slada prije mljevenja
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,440
Joined: Nov 2012
Reputation: 8 Location: Doboj
RE: Tretiranje slada prije mljevenja
(15.05.2013, 04:46 )sarajevskopivo Wrote: Mislim da o ovome nismo do sada pricali na ovom forumu. Slucajno naletih na jednu stranicu na kojoj se ovo spominje.
Naime rijec je o vlazenju slada prije nego se samelje. Jednostavno se uzme ona posuda sa prskalicom i naprsce se i onda se promijesa slad. Kolicina vlage koja se dodaje je oko 2%.

Evo stranice na kojoj sam nasao ovaj postupak:
http://braukaiser.com/wiki/index.php?tit...nditioning

Da li vi ovoradite i sta mislite koliko ovo pomaze nama kucnim pivarima?

JA ovo radim redovno i mogu ti reci da vrijedi dodatnog vremena koje utrosis za pripremu slada. Sva ljuska ostane citava a zrno mljeveno, koristim lazno dno pa mogu sitnije mljeti slad i vazno je za cijedjenje da je ljuska citava.

banana
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Tretiranje slada prije mljevenja - by zis - 15.05.2013, 08:50

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools