Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Counter pressure
mirren Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 76
Joined: Nov 2017
Reputation: 0 Location: Tuzla
RE: Counter pressure
Pozdrav, pivari. Imam jednu zamisao, pa da mi je da vidim s vama imal smisla. Kontam da malo poboljsam proces flasiranja sa counter pressure fillerom, ne bi li smanjio oksidaciju, s tim da ne flasiram već karbonizirano pivo iz kega, nego da flasiram pivo nakon dodavanja secera. Od bottling bucketa bih napravio zatvorenu posudu (ili bih koristio bure ili keg) i onda malim pritiskom izbacio pivo u flase.

Ne znam ima li ovo smisla; koliko bi to malo pritiska, odnosno CO2 koje bi potiskivalo pivo, moglo dodatno karbonizirati pivo, pa uz postojeći šećer dovesti do prekarbonizacije.
Find Odgovori



Messages In This Thread
Counter pressure - by Vuk - 06.09.2019, 11:17
Counter pressure - by zlimfur - 07.09.2019, 08:25
RE: Counter pressure - by Vuk - 07.09.2019, 10:27
RE: Counter pressure - by mirren - 27.01.2020, 07:26
RE: Counter pressure - by svestenik - 29.01.2020, 09:06

Forum Jump:


Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools