Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Karbonizacija sa medom
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Karbonizacija sa medom
ništa značajno. možda saaaaamo mrvu da se osjeti. zato je bitno koristiti jake medove sa jakim mirisom i okusom kao što su lipa i kesten i bitno je da su stvarno sigurno pouzdani pčelari od kojih ste uzimali i da nema šećera dodanog u medu.

da bi se dobila jaka i potpuno prepoznatljiva aroma meda, trebalo bi karbonizirati s jako puno meda (recimo nekih 15-20 grama po litri) i onda ostaviti 7-10 dana flase na karbonizaciji, pa nakon toga prekinuti refermentaciju pasterizacijom. to je velika komplikacija jer teško možeš procijeniti kad je pravi trenutak da pasteriziraš, a čini mi se da je neki kolega sa pivarstvo.info to radio pa da baš nije bio zadovoljan s rezultatom.

druga opcija je isfiltrirati pivo od kvasca, dodati meda po želji i karbonizirati u buretu sa CO2 iz boce.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
Karbonizacija sa medom - by haker - 23.07.2013, 01:02
RE: Karbonizacija sa medom - by pivska mušica - 23.07.2013, 05:46
RE: Karbonizacija sa medom - by spajder76 - 23.07.2013, 07:35
RE: Karbonizacija sa medom - by pivska mušica - 23.07.2013, 08:36
RE: Karbonizacija sa medom - by haker - 23.07.2013, 10:37
RE: Karbonizacija sa medom - by pivska mušica - 29.07.2013, 07:18
RE: Karbonizacija sa medom - by Sile - 02.08.2013, 07:35
RE: Karbonizacija sa medom - by pivska mušica - 02.08.2013, 07:44
RE: Karbonizacija sa medom - by Sile - 03.08.2013, 12:01

Forum Jump:


Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools