Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Prilagođavanje vode za pivarstvo
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo
mislio sam ovih dana kuvati brown porter, po receptu koji sam nasao ovde na forumu.
1. hteo bih da se pozabavim prilagodjavanjem vode, pa me interesuje koji bi priblizno profil vode bio za ovo pivo?
2. u kom odnosu bi bilo dovoljno pomesati demineralizovanu vodu i cesmovacu ne bi li dobio makar priblizan sastav vode za ovo tamno pivo?
negde po netu sam nasao da bi otprilike sastav vode sa cesme bio>

PH: 7.56
Ions:
Calcium: 61.00
Magnesium: 11.00
Sodium: 6.00
Sulfate: 37.00
Chloride: 11.00
Bicarbonate: 194.00
Find Odgovori



Messages In This Thread
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 18.11.2012, 08:14
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 19.11.2012, 04:29
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by raix - 23.07.2013, 09:22
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 23.08.2013, 12:04
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 23.08.2013, 06:30
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Pop - 24.08.2013, 08:57
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 11.11.2013, 05:50
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 11.11.2013, 07:06
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by Fix - 13.11.2013, 03:44
RE: Prilagođavanje vode za pivarstvo - by zis - 11.03.2016, 07:40
Prilagođavanje vode za pivarstvo - by mirren - 23.09.2018, 12:45

Forum Jump:


Users browsing this thread: 14 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools