Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Priming - dodavanje secera
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Priming - dodavanje secera
za klasične aleove možeš i manje. recimo 6 ili 7 grama. engleski ale-ovi 6 grama, američki 7. belgijanci i pšenična 8-9. ali sve je to stvar tvoje preferencije. ako voliš jače karbonizirano onda stavi koliko ti paše. nemoj samo preko 9 grama jer bi mogao imati gejzire ili puknute flaše.

bitno je i na kojoj je temperaturi pivo fermentiralo, odnosno na kojoj je najvišoj temperaturi bilo od početka fermentacije do flaširanja. što je hladnije fermentiralo, to više CO2 od fermentacije je već otopljeno u njemu.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori



Messages In This Thread
Priming - dodavanje secera - by ale ale - 18.09.2013, 11:01
RE: Priming - dodavanje secera - by pivska mušica - 18.09.2013, 11:24
RE: Priming - dodavanje secera - by ale ale - 18.09.2013, 11:32
RE: Priming - dodavanje secera - by ale ale - 18.09.2013, 12:49

Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools