Sile
1.060 OG, 5,91% ABV
Posts: 520
Joined: Nov 2012
Reputation:
1
Location: Đakovo, Hrvatska
|
Kako prepoznati infekciju?
Zanima me kako prepoznati infekciju?
Danas sam flaširao dry stout nakon 21 dan. Kvasac je S-04, a na površini je izgledalo paučinasto kao da su se kvasci nataložili na vrh i stvorili neku kao blagu paučinu,a miris u bačvi je bio kombinacija alkohola ili piva. Kako je to dry stout osjetilo se na prženo/dimljeno pivo pri kušanju uzorka. Kako bilo, pivo sam karbonizirao i flaširao. Inače, pri nekim kvascima znalo mi se događati nešto da podsjeća na infekciju, međutim, nikada nije nešto pivu bilo dapače uvijek su ispala fenomenalno. S-05 mi nikada nije ostavljao ništa na površini, ostali kvasci nešto jesu.
Da li je takav znak nužno infekcija ili je false pozitivan kako ameri kažu?
|
|
|