Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Dezinfekcija plasticnih bacvi
Shone Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi
This post was last modified: 17.12.2013, 02:18 by Shone.
@civi

Quote:da ne otvaram novu temu, može li se nešto od ovga ikoristiti za naš hobi

http://www.victoriagroup.rs/sites/defaul...ekcija.pdf

a da ne mora da se ispira, koliko vidim nigde ne piše da se ispira nakon upotrebe, ali isto piše da se ruke dobro operu.

http://volimpivo.ba/thread-29-post-7255.html#pid7255

Quote:Pitanje za @Musicu u vezi dezinficiranja
plasticnih buradi kako bi bili sigurni da su
100% cista.

@danny_boy

Postoji jedno sredstvo, koristi ga Američka vojska USAMRIID ( biohazard odeljenje ), sredstvo je plinovito i služi za streilizaciju građevinskih objekata. Poslednji put su ga koristili prilikom suzbijanja ebole, kojom su bili zaraženi majmuni u jednoj firmi, koja se bavila trgovinom životinja u medicinske svrhe. Mada se i oni ograđuju od tvrdnje 100% sterilna, obzirom da za kontrolnu tačku koriste jednu bakteriju, koja je nekako rezistentna na sve moguće hemikalije pa i ovu nekad preživi. Na svu sreću nije opasna po ljude, što nikako ne znači, da to mutacijom ne može postati.
Nezgodacije prilikom korišćenja tog sredstva je sledeća, verujem da to piše na preparatu. Ukućane i kućne ljubimce držati van domašaja aktiviranog sredstva u krugu od 10km ( izuzev tašte ).
E sad, ako je u pitanju samo 100% čišćenje, onda ti tu alkohol uopšte nije potreban. Koristi nešto za pranje. U koliko želiš da to uradiš alkoholom i nekako dođeš do alkohola iz Srbije razredi ga na 70% jer je u tom promeru efikasniji ( duže se zadržava na površini, pa ima vremena da deluje ), ovaj od 96% brzo ispari.
I nemoj molim te da se ljutiš na mene, što sam pomalo sarkasitčan. Po neki put stvarno ne umem da se kontrolišem, posebno kada su forumi ovakvog tipa, gde čovek zaista može naučiti dosta stvari. Konkretno na ovom forumu postoji odeljak, gde se čovek kome je pitanje upućeno istinski potrudio da objasni šta je asanacija ( čišćenje ),dezinfekcija ( sanitizacija ) i sterilizacija. Ali mi smo i dalje balkanski tvrdi, uvek zahtevamo da se svakom posebno stvari objasne.
Dakle 100% čisto ne znači dezinfikovano, dezinfikovano ne znači 100% sterilno.

.

Sad sigurno misliš da se zezam i trolujem forum, obzirom da sam ostavio gomilu praznog prostora na kome nema 100% ničega. E, pa nije tačno pogledaj levo u sredini ima jedna mala tačkica i ne grebi ekran 100% je čist, ja sam stavio tačku u koju možeš smestiti 100 miliona polio čestica, a samo pet je dovoljno da zarazi populaciju, cele jedne države.
Jedno pivo taman, dva piva mnogo, tri malo.
Find Odgovori

Messages In This Thread
Dezinfekcija plasticnih bacvi - by danny_boy - 01.08.2013, 05:48
RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi - by civi - 16.12.2013, 03:19
RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi - by Shone - 17.12.2013, 01:50
RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi - by Shone - 18.12.2013, 01:11
RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi - by Shone - 19.12.2013, 11:44
RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi - by Shone - 20.12.2013, 01:46
RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi - by Shone - 21.12.2013, 12:43
RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi - by Shone - 21.12.2013, 02:31
RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi - by Shone - 22.12.2013, 12:13
RE: Dezinfekcija plasticnih bacvi - by gajba - 26.12.2013, 01:16

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools