branko20
1.030 OG, 2,93% ABV
Posts: 106
Joined: May 2013
Reputation:
1
Location:
|
RE: Problem sa karbonizacijom
Problem sa karbonizacijom
Za „pivsku mušicu“
Taman kad sam u proizvodnji piva podesio sve parametre i dosta savladao ovaj zanat i dobivao željene rezultate pojavio se problem slabe karbonizacije. Svi su elementi rađeni po PS i pivo je OK(aurora)ali za razliku od prijašnjih tura slabo je karbonizirano(7,5gr/1lbijelog šećera kao do sada). Pretpostavljam da je niska temperatura od par dana uzrok tome (pivo je flaširano prije 35dana.Kako ga popraviti? pomaže li dodavanje nove količine šećerne otopine jer na dnu flaša ima taloga kvasca i koliko dugo ga držati nakon dodavanja šećera.
Pivo ima sve karakteristike normalnog piva(nema slatku notu od eventualno neprerađenog šećera). Pošto imam ispranog kvasca SU-05 može li se s njim praviti kakva kombinacija?
U naprijed hvala na odgovoru.
|
|
|