Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 5 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pozdrav svima!!!
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Pozdrav svima!!!
This post was last modified: 07.08.2017, 08:47 by Mater.
(07.08.2017, 08:42 )mange_tout! Wrote: Imamo mi ovaj narandžasti, ali prikupljamo sladovinu u njega Big Grin

Koliko je ovo litara? 44?
Deklarirano 44,nisam mjerilo, izmjerim sutra pa stavim. Trebao mi danas za rodendan pa uzeo.

Siguran sam da stane kaseta pive, pola bakse vode, 4 soka tetrapak, 3ledena caja + led i jos ima nesto mjesta.

Ovaj drugi mislim ima gidina koliko i ja. Ustvari sjecam ga se, kroz citav zivot se provlacio.
Svaki čovjek ima svoj blues!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(07.08.2017, 08:46 )Mater Wrote:
(07.08.2017, 08:42 )mange_tout! Wrote: Imamo mi ovaj narandžasti, ali prikupljamo sladovinu u njega Big Grin

Koliko je ovo litara? 44?
Deklarirano 44,nisam mjerilo, izmjerim sutra pa stavim. Trebao mi danas za rodendan pa uzeo.

Siguran sam da stane kaseta pive, pola bakse vode, 4 soka tetrapak, 3ledena caja + led i jos ima nesto mjesta.

Ovaj drugi mislim ima gidina koliko i ja. Ustvari sjecam ga se, kroz citav zivot se provlacio.

Ništa ti to ne valja, puno soka i vode Big Grin
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
, skoro, mali slaviio
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
This post was last modified: 04.03.2018, 09:10 by Mater.
Evo je ona mutna nakon par dana. Nažalost ovo nije piva, ovo je sokić.
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
This post was last modified: 04.03.2018, 09:10 by Mater.
Napokon nabavljen mlin. Sada se moze krenuti sa vrecama.

The new bastard!
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
Stigao i refraktometar. [Image: d28e949fae1c5c8e424214b3a96dc7d4.jpg]
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
This post was last modified: 04.03.2018, 09:09 by Mater.
Napokon, iako nije kako bi trebalo biti, na pravi posao tek ceka ali, za kuhanje je spreman.
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

vrh. hoće li ti moći ova bušilica pokrenuti mlin? valjda će imati snage
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Kada sam ga dobio isprobao sam sa malom kolicinom, pola salice i bilo je ok.mlin je bio otvoren i nesto slada je otislo sa strane a nesto izletjelo iz mlina. Vidjet cu kako ce se ponasati kada napunim lijevak, ako ne bude mogla okrenuti staviti cu strujnu busilicu i bog.
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Photo  RE: Pozdrav svima!!!
This post was last modified: 04.03.2018, 09:09 by Mater.
Upogonio sam mlin,speman je za prvu rundu mljevenja.Ono sto me brine je udaljenost,razmak.Tesko ili nikako ne uzima zrna,rekao bih da je premali,krenuvsi stimati dodoh do ovoga.

Cini mi se pre sitno mljeveno. Nadoh na netu koliko bi trebao biti razmak,pa kazu:0,5-4mm,kovanica 50 lipa,2 kreditne kartice,ovisno o dimenziji zrna:1/2zrna,3/4zrna.Jebga samlio sam ovako,kazem,cinimi se sitno.

Ubio se dok sam ubacio slike!Stvarno dugo nisam lunjao po forumima.Ustvari izjebao me "http://imgur.com" mater mu njegovu.
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

sve ti zavisi od mash tuna. meni ovo dobro izgleda. bitno ti je da ti se filter od mash tuna ne začepi.
Find Odgovori
Mater Away
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav svima!!!
This post was last modified: 03.09.2017, 08:14 by Mater.
Ovo na slikama nije vjerodostojno, friziraju dosta sam izgled slada. Dosta je brasnast.

Citao sam negdje o mljevenju slada gdje se spominje efikasnost u korelaciji sa mljevenjem. Vise-veca, manje-manja.

To o zastopavanju mi je totalno promaklo,ni na kraj pameti. Hvala ti na tome! O tim problemima i mljevenju slada sam citao na ovom ili na forumu pivarstvo.

Zao mi je, stvarno mi je zao sto vas davim svako malo sa nekim, mozda vama banalnim i nebitnim stvarima.Nemojte zamjeriti!

Svako malo se upoznajem sa necim novim. Sada je to mlin i mljevenje. Iskreno,nije to mala stvar ima puno varijabli ,mozda ja stvarno sve skupa uzimam previse ozbiljno. Jebeno kompliciram, ali jebiga.

Nije mi toliko vazan krajnji rezultat, popit ce se sve, siguran sam, iako inficirano, cak prije no sto se gazira i sazrije.
Zanimaju me procesi, ali to je jebeno opsirno gradivo i tesko se hvata, treba jebeno puno vremena. Tesko se naviknuti na to, ono... Partibrejkersi:"hocu sad, hocu sve! "

Nedavno sam se upustio u citanje o prilagodbi vode za kuhanje. Nisam shvatio, niti mi je sjelo kako treba sve sto sam do sada procitao a kamo li prilagodba vode za kuhanje. Evo, u tome sam sad, strasnoooo, stvarno, strasno nesto... Hiljadu inforamacija. Jem ti ez kalulator i tko ga je izmislio, palmera i sve ostale karapandze too!!!

Jebote, ovo pivo je postalo opsesija, tko god kaze da je kuhanje pickin dim, jebeno laze!!! Ljudi moji ovo je dijagnoza!
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 7 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools