Shone
1.030 OG, 2,93% ABV

|
RE: Stabiliziranje temperature tokom fermentacije
(10.12.2013, 02:13 )civi Wrote: Upravo to i govorim ako sam ja grejao akvarijum od 180l vode ne vidim zašto ne bi moglo da se greje 100l vode i komine. Naravno na prvom mestu zavisi od same temperature prostorije u kojoj se drži fermentor brzine kojom će voda kružiti u spoljnom sudu itd. ali u principu lično mislim da se sa ovim grejačima i dve posude može komotno održavati temperatura. Moje pitanje je na početku bilo samo da li da ga stavim direktno u kominu ili spoljni sud teperaturu nikad nisam dovodio u pitanje.
Tebi bi bolje bilo da držiš ta dva grejača u rukama, dok dežuraš pored piva koje se hladi, zbog prehlade. A posle ih stavi pored fermentora sa pivom u kanti punoj vode, jer ti je komina ostala u mash tun-u. Teško da ćeš uspeti hermetički da zadihtuješ kablove koji ulaze u fermentor, a sa njima imaš još jednu brigu oko dezinfekcije.
Jedno pivo taman, dva piva mnogo, tri malo.
|
|
|
|
civi
1.030 OG, 2,93% ABV

|
|
|
|
Das Bier
1.060 OG, 5,91% ABV

|
RE: Stabiliziranje temperature tokom fermentacije
(10.12.2013, 12:31 )Pivdzija Wrote: daklem, naručena 2 komada ovoga. Od 200 watta. Planiramo još da uzmemo neku veliku kacu ili badanj ili šta ja znam u koju bi usuli vode i stavili burad za fermentaciju, te sa ovim grijačima grijali vodu. Meni pade na pamet još da bi se moglo direktno sa ovim grijati pivo u fermentoru. Da li je ta opcija izvediva? Ili možda ipak ne? Ako je izvedivo koje su mogući problemi (pretpostavljam da je infekcija jedan od njih, jer vjerujem da je teško očistiti ova čuda)?
Uvažavamo sva mišljenja, sugestije, prijedloge i kritike  ja sa ovakvim grijacima odrzavam temperaturu u komori,neznam koliko je tebi potrebno da dogrijes,meni fali samo oko 3C i dovoljno mi je da stavim grijac u kanister od 5l vode da mi podigne temperaturu za 3C,
cak sam i smanjio grijac negdje na pola jer mi i previse dize temperaturu,
|
|
|
|