Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pozdrav
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

RE: Pozdrav
Dobrodošao Robbie. Ima li piva u pustinji? Šta tamo piju?
Find Odgovori
Robbie Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(15.09.2014, 01:20 )Rodney Wrote: Dobrodošao Robbie. Ima li piva u pustinji? Šta tamo piju?

Ma jok, radim u vojnoj bazi. Svi naoruzani do zuba, samo im alkohol faliBig Grin . Ima samo bezalkoholni Efes, cisto da saperes prasinu i da pozelis kuci jos vise jbg.
People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people.
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

(15.09.2014, 01:47 )Robbie Wrote: Ma jok, radim u vojnoj bazi. Svi naoruzani do zuba, samo im alkohol faliBig Grin . Ima samo bezalkoholni Efes, cisto da saperes prasinu i da pozelis kuci jos vise jbg.

Uh, Efes kukala mu majka. Ništa onda, čitaj, listaj, pitaj - a kad se vratiš nabavljaj opremu i pravi to naše prvo vojničko pivo. Smile
Find Odgovori
Robbie Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(15.09.2014, 02:02 )Rodney Wrote:
(15.09.2014, 01:47 )Robbie Wrote: Ma jok, radim u vojnoj bazi. Svi naoruzani do zuba, samo im alkohol faliBig Grin . Ima samo bezalkoholni Efes, cisto da saperes prasinu i da pozelis kuci jos vise jbg.

Uh, Efes kukala mu majka. Ništa onda, čitaj, listaj, pitaj - a kad se vratiš nabavljaj opremu i pravi to naše prvo vojničko pivo. Smile

Cisto da ne bude zabune - radim kao civil (kontraktor) za americku i NATO vojsku. Citam uveliko, vec pojmovi dobijaju smisao, skontat cu osnove dok sam jos ovdje. A onda za par mjeseci idemo da smuckamo i koje gracanicko pivo pjena
People should not be afraid of their government. Governments should be afraid of their people.
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Pozdrav
Raspitaj se i među amerima i ostalima u bazi isto. Od viška znanja glava ne boli. Ako ne kuhaju, pitaj ih makar šta piju kod kuće.

Ajde vala ne bi li izašli iz stereotipa o rakiji Smile budi prvi gračanlija koji je kazanima rakije stao na rep Smile
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Letos sam prosao kroz gracanicu (kosovo) i naleteo sam na jednu mikro pivaru - Sabaja, tako nesto. Imaju u ponudi apa, ipa, harys porter Wink i saison. Apa i ipa ok po meni, sa dosta cascade. Porter zasladjen laktozom i sa malo dimljenog slada - zanimljivo. A saison nisam stigao da probam.
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Može pivo i sa 40% ABV-a

Posmatranje vrenjače opušta.
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

(18.11.2012, 02:08 )Svarrogh Wrote: Pozdrav ljudi! Zelim vam sve najbolje u daljnjem procesu kuhanja piva i zivota na ovom forumu Zivjelibeer-chuggervery-drunk

Pozdrav narode!

Nakon nekoliko dana čitanja ovog, ali i foruma iz susjednih zemalja odlučio sam da konačno krenem u nabavku opreme za HB.

Molio bih nekoga iz Sarajeva da mi omogući da prisustvujem kuhanju piva pa da se na taj način upoznam sa opremom i procedurom.

Hvala unaprijed i pozdrav.
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

Pozdrav i dobro dosao. Zelim ti mnogo dobrih kuhanja. Zivio!
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Hvala na dobrodošlici i lijepim željama. Živio!
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

(15.09.2014, 04:33 )raix Wrote: Letos sam prosao kroz gracanicu (kosovo) i naleteo sam na jednu mikro pivaru - Sabaja, tako nesto. Imaju u ponudi apa, ipa, harys porter Wink i saison. Apa i ipa ok po meni, sa dosta cascade. Porter zasladjen laktozom i sa malo dimljenog slada - zanimljivo. A saison nisam stigao da probam.

Evo te pivare Sabaja
Find Odgovori
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Pozdrav, ljudi.
Prelistao sam svih 59 strana teme Domace pivo na klixovom forumu i, zahvaljujuci breweru i ostalima, imam osjecaj da znam sve sto treba da znam za pravljenje svog prvog piva burence .

Inace o ovome ne bih vjerovatno ni razmisljao da nisam uhvatio prilog na RTS-u o sajtu majstorzapivo.com i njihovom pabu koji imaju u BGu.
Na sajtu sam naisao na taj kratki tutorijal od 5 minuta i skontao koliko je ovo u sustini jednostavno, samo ako se postuju obavezna pravila. Dalje, gugl me je naveo na forum i totalno sam se navukao.

Zadnji put sam bio ovako uzbudjen kada sam ucio svirati gitaru i sad jedva cekam da nabavim opremu i krenem u pivarenje Smile.

Prije toga, citam Bibliju sto se tice pravljenja piva tj. Palmerovu How to brew Wink...
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 10 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools