Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pitanja za sve članove foruma.
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

RE: Pitanja za sve članove foruma.
(13.09.2014, 03:44 )Das Bier Wrote: da se i ja malo osvrnem na tekst,super odradjeno,dobra reklama za forum i nasu pivsku kulturu,vidi se po musicinom dijagramu koliko je uspjesan tekst bio,ali imam jednu zamjerku,nekako mi se cini da si malo previse popljuvao lagere,ljudi ce pomisliti da je lager pivo trece klase sto je daleko od toga,ima "vrhunskih" lagera,mozda si trebao svaki put naglasiti industrijski lager da bi bilo jasnije,ali sve u svemu ipak odlican tekst Zivjeli

alene ispast će da smo se dogovarali, ali potpuno isto sam pomislio i istu sugestiju nabacio rodney-u Smile

uglavnom, kao što rodney reče, ovo je njegov osvrt i subjektivan je tako da...

u principu radi se o tome da ljudi koji uopšte ne poznaju pivo bi mogli nepravedno bježati od lagera a ima ih fantastičnih. mislim da kad bih morao poredati tri najbolja piva koja sam u životu probao, jedno od tih bi bio Lentbier iz onog samostana u Grazu, koji je fermentiran lagering tenhnikom. pa pravi češki pilsevi, marzeni, pa bockovi, eisbockovi, rauchbier-ovi itd.. ima ih jako puno.

mada stoji i ovo da statistički gledano, teško će neko baš slučajno naletiti na vrhunski lager, moraš ga baš tražiti. (osim ako nisi u češkoj ili njemačkoj)
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Ja sam priču pokušao držati u granicama BiH. A sve što vi navodite stoji, samo što je to preko Slavonskog Broda Smile

A i ša ja znam, ja sam patološki zaljubljen u IPAu Smile
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

pa i ja sam, ali ja sam pivski poligamista. zaljubljen sam u vise istovremeno Big Grin

a sad sam se sjetio, ali kasno marko na kosovo. kad si pitao sugestije sta da se spomene u tekstu, moglo je biti spomenuto da je u BiH bila jedna od trapističkih pivara koje su proizvodile ale pivo u Banja Luci, iz koje se zapravo i rodila sadašnja banjalučka pivara. bila je jedna od dvadeset ikad postojećih trapističkih pivara na svijetu. sad samo proizvode sir.

pisao sam mailove popovima, trazio da mi posalju stare recepte. pretpostavljate, nisam nikad dobio odgovor.
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

@musice bas neki dan sam gledao dokumentarac o craft pivarama u USA i ciko koji je govorio o razvoju tih pivnica je rekao kako su sve pivopije koji vole craft piva u stvari pivski poligamisti Big Grin Za razliku od "lagerista" koji godinama vjerno piju jedno te isto pivo, ova druga kategorija zeli da proba sto vise razlicitih piva Big Grin i zato je i sam razvoj craft pivnica malo otezan...
WWW Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Pa bit će još tekstova. Ima tu još podtema zanimljivih trolerima.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

evo pokušavam da nađem onaj dokumentarac (ili bijaše samo klip) gdje je neki ludi novinar otišao kod direktora mislim Heinekena ili tako nešto jako davno sam to gledao pa ne znam tačno. i predstavio se da hoce intervju i to. i poceli ovi pričati kao mi proizvodimo prepoznatljivo pivo, karakterističnog okusa i mirisa, neponovljivo, najbolje bla bla...

i izvadi ovaj novinar dvije limenke cini mi se i ponudi mu blind test. da prepozna to svoje prepoznatljivo pivo na slijepo.

haha pogubio se ovaj menadžer u kancelariji, hoce, nece, tremu ima. onda konsultacije sa sekretaricom hoce li nece li. i na kraju kaze JOK! i odbije. zamisli bruke da nije prepoznao a snimljen na tv-u

znaci odlicno Smile evo ja trazim i nikako ne mogu da nadjem taj klip, ako neko zna neka podijeli.
Find Odgovori
zis Offline
1.100 OG, 10% ABV

(13.09.2014, 03:55 )Rodney Wrote: A i to je lična priča. A ja lično izem svaki lager, pa da ga je i Zeus sam pravio. Smile

Nadam se da nisi mi pogresio nadimak Big Grin
Find Odgovori
Svarrogh Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

To je bilo u pogonima Stelle. Ponudio mu je Jupiler a njegova PR savjetnica mu nije dala da proba :-)

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Evo ga http://petebrown.blogspot.no/2013/04/the...about.html prava informacija čuda čini. Hvala Svarrogh

Sent from my iPad using Tapatalk
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Lik koji je radio ovaj serijal za švedsku televiziju je probao sve Trottere koje sam napravio. Naime, žene nam zajedno rade, a i njega znam preko Geteborškog udruženja pivara i homebrewera.
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV

Lijep prilog. A vidim da se žale kako je eto novinar bio pristrasan. Šukno im ga je što bi rekli.

Sent from my iPad using Tapatalk
Find Odgovori
Rodney Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Mah, to je više pravdanje na nivou države. Nešto kao "šta će on nama govoriti - mi smo Belgija" Smile

Ipak, mora se reći da je to državna televizija i kao takva potpuno lišena žutila. Serijal je čovjek odradio potpuno na mjestu i nimalo pretenciozno. Kako je ismijao Stellu u ovom dijelu, ništa manje nije bio nemilosrdan prema švedskom lageru Smile

A i privatno, lik je na mjestu.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools