Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Belgian Candi Sugar - tutorial
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Re: RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
(10.09.2014, 06:33 )Goggy Wrote: Ok.
Na tvom receptu za Dubbel, piše added during boil 60 min :-)
Nebitno, staviću na 10 min, rastopljen u sirup.
A imam u receptu i običnog šećera. Kad se on dodaje? Zajedno sa ovim?
Jeste Goggy, greška. Pošto vrijeme kuhanja šećera ne utiče na brojeve ni balans recepta, a beer tools ga po defaultu stavi na 60min onda se često zaboravi promijeniti to. Ispravit ću to tamo....

Sent using Tapatalk
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

RE: Belgian Candi Sugar - tutorial
Može li za ovaj obični šećer? Jel se i on dodaje 10 min pred kraj, odnosno zajedno sa Candi?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Isto ga dodaj pred kraj. Mada ne znam što si ga ikako koristio, ako misliš na obični kuhinjski šećer saharozu. Mogao si sve ovaj candi.

Sent using Tapatalk
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Re: Belgian Candi Sugar - tutorial
Pa tako mi recept reče? Na još par recepata sam vidio da ide obični pored candi
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

ubaci ga na deset minuta isto kao i onaj candi

obični šećer ne ostavlja apsolutno nikakav direktni okus niti dojam 'tijela' u pivu. posredno utiče na okuse koje kvasac stvara prilikom fermentacije pa se u većim količinama može osjetiti jako loše i boozy. sve do 10% je ok u belgijancima. duvel ima na primjer 20% dekstroze ali ja ne bih toliko probijao granicu od 10%.

candi sugar s druge strane ima okus i boju.

to je razlog zašto u nekim receptima prave kombinaciju jer mozda ne zele toliko karaktera candi secera ili boje, pa kombinaciju prave s običnim.
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

OK, jasno.
Na turi od 28l, imam po 300g Candi-ja i 300g običnog šećera, što je po 3,7% oba, odnosno 7,4% ukupno.
ne bi trebao biti boozy sa ovim?
Find Odgovori
Goggy Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Belgian Candi Sugar - tutorial
This post was last modified: 26.03.2015, 09:35 by Goggy.
[IMG]             [/IMG]
Ne izgleda loše?
1.200 g smeđeg šećera
5 g limuntosa
175 cl vode
40 min 125- 135 C
Ovo mi je za onog BSA Gelender Nuit 9.8 ABV

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

dobar. nadajmo se da će ostaviti dobru aromu i okus Big Grin
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

ja sam u par navrata radio ovakav šećer, prvi puta čak po uputama sa prve stranice, a prošli tjedan sam pravio po nekom tutorialu sa yt, u biti umjesto vode sam koristio sladovinu (možda ima veze sa ovim DAP-om što spominje mušica), uglavnom šećer je dosta drugačije ispao, puno više arome voća sam dobio..
postupak je bio dosta slican: znači držannje na oko 130 jedno 40-ak min i onda sam ubacio limunsku kiselinu i podigao tem na jedno 145 10-ak min..

pozz
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(26.03.2015, 08:37 )drakic Wrote: ja sam u par navrata radio ovakav šećer, prvi puta čak po uputama sa prve stranice, a prošli tjedan sam pravio po nekom tutorialu sa yt, u biti umjesto vode sam koristio sladovinu (možda ima veze sa ovim DAP-om što spominje mušica), uglavnom šećer je dosta drugačije ispao, puno više arome voća sam dobio..
postupak je bio dosta slican: znači držannje na oko 130 jedno 40-ak min i onda sam ubacio limunsku kiselinu i podigao tem na jedno 145 10-ak min..

pozz

ovo je samo jedan od recepta, na toj prvoj stranici, bar što sam ja našao na internetu. ima tih verzija dosta sa ekstraktom, sladovinom... ovaj je najjednostavniji, a sigurno je da su bolji sa sladovinom i ostalim dodacima.
Find Odgovori
drakic Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(26.03.2015, 11:00 )mange_tout! Wrote:
(26.03.2015, 08:37 )drakic Wrote: ja sam u par navrata radio ovakav šećer, prvi puta čak po uputama sa prve stranice, a prošli tjedan sam pravio po nekom tutorialu sa yt, u biti umjesto vode sam koristio sladovinu (možda ima veze sa ovim DAP-om što spominje mušica), uglavnom šećer je dosta drugačije ispao, puno više arome voća sam dobio..

pozz

ovo je samo jedan od recepta, na toj prvoj stranici, bar što sam ja našao na internetu. ima tih verzija dosta sa ekstraktom, sladovinom... ovaj je najjednostavniji, a sigurno je da su bolji sa sladovinom i ostalim dodacima.

ma nekažem ja ništa, radio sam ja 5-6 pivi sa sećerom po tvojim uputama i sve su bile super (čak mi je taj više vukao na kupovni koji sam kupovao u sve za pivo u odnosu na ovaj sada), ali sam naletio na ovaj način pa reko da probam, pivo je u fermentoru pa cemo vidjeti
Find Odgovori
Brko Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

imam ja kilo ovog secera pa ako kome treba neka se javi...
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 10 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools