Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Mojih prvih dva
mange_tout! Offline
Admin

RE: Mojih prvih dva
ma biće to još bolje dok odleži Big Grin samo za sljedeći put više hmelja Big Grin neka brate zamiriše momački Big Grin
Find Odgovori
Čubra Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

[Image: 2n63k5.jpg]

Prije tjedan dana sam otvorila, odlično je! Osjeti se voćna nota, iako ne onoliko koliko bi trebalo, mange_tout imaš pravo, trebala sam staviti više hmelja.. gorčina je u pozadini, nije u prvom planu. Pjena traje neko vrijeme, miris je super. Sve u svemu, njami. Ja zadovoljna. Smile drinking-beer
Pivo iz dvije boce koje su prve punjene se jako pjenilo, skoro pola je iscurilo. Ostale boce su u redu, ne prelijeva se kad otvorim.
Jedino mi je žao što nisam uspjela izmjeriti OG pa onda nisam ni FG.. Na dan kuhanja, kad sam bila probala izmjeriti OG, hidrometar mi je skroz potonuo u tekućinu, nalila sam pun vrč.. Za početak se nisam opterećivala s tim što ne znam OG/FG ali sad bi za sljedeća kuhanja bio red da i to svladam Smile U čemu sam pogriješila pri stavljanju hidrometra u tekućinu? Mjerila sam kad sam ohladila na 20 C.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Super ti je pivo. Svaka cast. Moguce da je malo prekarbonizirano, ali nema veze, drugi put bolje odvagaj secer za karbonizaciju. Kakav imas hidrometar? Je li pivski? ne bi smio potonuti skroz nikako. Ili nije ispravan, ili nije pravi hidrometar za pivo/vino.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

super ti izgleda, baš fina pjena. bitno je da ti se sviđa Big Grin a za drugi put svakako malo više hmelja u zadnja dodavanja.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(19.04.2015, 11:29 )pivska mušica Wrote: Super ti je pivo. Svaka cast. Moguce da je malo prekarbonizirano, ali nema veze, drugi put bolje odvagaj secer za karbonizaciju. Kakav imas hidrometar? Je li pivski? ne bi smio potonuti skroz nikako. Ili nije ispravan, ili nije pravi hidrometar za pivo/vino.
aha, zaboravih, treca mogucnost za hidrometar da skroz potone je da imas vise od 20% alkohola u pivu Big Grin
Find Odgovori
Čubra Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Joj ma za karbonizaciju sam sretna što nije bilo eksplozija Smile , imala sam lošu digitalnu vagu, pa sam sećer vagala na isto digi vagi ali koja ne mjeri ispod 5 g, pa sam onda odvagivala po 10 g pa dijelila na pola i još malo manje da dobijem 4 g.. izgledalo je ko da lajne pravim Smile
Hidrometar je pivski, kupila baš pivski. Novi...Imamo doma i onaj kojjim mjerimo gradaciju vina, to sam dosta puta mjerila, tako da sam mislila da znam princip..
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

lakše ti je sa bottling bucketom flaširati. odmjeriš svu količinu, prokuhaš sa vodom i na to naliješ pivo. nakon toga flaširaš.
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

U šta si stavljala hidrometar pa ti je potonuo?
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
Čubra Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

(19.04.2015, 07:27 )Pivdzija Wrote: U šta si stavljala hidrometar pa ti je potonuo?

U ohlađenu sladovinu, prije dodavanja kvasca.
Nakon fermentacije nisam ni mjerila. Ovo je dakle bilo prije, kad je OG trebalo mjeriti.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

pa stavi hidrometar u obicnu vodu na 20°C i vidi da li ce biti na 1.000, ako ne bude, onda nesto nije u redu s njim.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 1 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools