josip
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation:
0
Location: hrvatska
|
RE: moje prvo all grain pivo
upalio sam klimu i stavio na 16 nek spusti maximalno.
Ovo od mušice ču si napraviti za idući put.
Sad jentako kako je. Nemam drugih opcija trenutno osim klime i nade da ču uspjeti dovesti temperaturu na optimum.
Hvala lega na pomoći!
|
|
|
josip
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation:
0
Location: hrvatska
|
RE: moje prvo all grain pivo
This post was last modified: 30.08.2015, 08:00 by josip.
Uspio sam spustiti temperaturu.
Imam još jedno pitanje.
Znam da postoji način da se ukloni talog iz ohlađene sladovine prije sipanja u fermentor.
Ja sam pokušao procijediti kroz vreču napravljenu od pamučnih pelena (novih) ali to traje duže pa se bojim infekcije.
Kako vi to radite?
I još bi molio da mi netko od iskusnih kaže svoje mišljenje o ovom kvascu.
kvasac Kvasac Workhorse M10
|
|
|
raix
1.050 OG, 4,91% ABV
Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation:
2
Location: Beograd
|
RE: moje prvo all grain pivo
Ja sam pamucnom pelenom cedio bar deset tura, nisam imao infekciju. Samo prokuvaj pelenu desetak minuta pred cedjenje.
Koliko sam uhvatio na nekom blogu. Lik je radio uporedni test. Isto pivo, jedno sa tim talogom a drugo bez. I svi koji su probali nisu primetili drasticnu razliku. Od tada ostavim pivo da se ohladi, poslesnjih 20min ne mesam pa prespem ave u fermentor sem onog najgoreg taloga na dnu.
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
|
|
|
josip
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation:
0
Location: hrvatska
|
RE: moje prvo all grain pivo
This post was last modified: 30.08.2015, 08:39 by josip.
aha. Tako sam i ja prije radio a sad sam prvi put pokušao procijediti.
A za kvasac onaj neznaš kakav je?
mislim da bi bio idealan za nas koji nemamo full opremu i uvijete kao vi.
Zbog raspona temperature a i piše da je za sve. Ali onaj koji prodaje taj i reklamira. Zanima me vaše znanje.
|
|
|
josip
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation:
0
Location: hrvatska
|
RE: moje prvo all grain pivo
hvala Stane!
taj kvasac če mi biti velika pomoć jer neću toliku muku mućit sa temperaturom u prostoriji.
Njega ču sad koristit jer mislim radit jednu malu turu crnog piva sa hmeljom citra i cascade.
Da isprobam okuse tih hmeljeva.
|
|
|
josip
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation:
0
Location: hrvatska
|
RE: moje prvo all grain pivo
aha. Svaki savijet je dobrodošao.
Prije sam za gorčinu koristio auroru i stiryan goldyng.
Sad sam potrošio i svejedno moram kupiti hmelja.
Znači magnum je dobar?
|
|
|
josip
1.040 OG, 3,92% ABV
Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation:
0
Location: hrvatska
|
RE: moje prvo all grain pivo
This post was last modified: 13.09.2015, 07:31 by josip.
Imam pitanje.
Pivo mi je mutno.
Pivo je dva tjedna u fermentoru i juće sam ispustio malo u čašicu i mutno je.
Miris i ukus su ok ali mi je čudno što je mutno i gusto.
Temperatura u sobi gdje je fermentor je 20-22 stupnja.
Jedino prvih tri eana dok je fermentacija burna bila onda je temperatura varirala od 22-25 stupnjeva.
Bile su vrućine velike.
Koristio sam novogradiški bazni slad, caramel za aromu, carahell za pjenu, hmelj aurora i styrian golding, kvasac safale us-05
Hoče li se izbistriti ili ču morati bistrit sa želatinom?
|
|
|