Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


moje prvo all grain pivo
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: moje prvo all grain pivo
upalio sam klimu i stavio na 16 nek spusti maximalno.
Ovo od mušice ču si napraviti za idući put.
Sad jentako kako je. Nemam drugih opcija trenutno osim klime i nade da ču uspjeti dovesti temperaturu na optimum.
Hvala lega na pomoći!
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: moje prvo all grain pivo
This post was last modified: 30.08.2015, 08:00 by josip.
Uspio sam spustiti temperaturu. Smile
Imam još jedno pitanje.
Znam da postoji način da se ukloni talog iz ohlađene sladovine prije sipanja u fermentor.
Ja sam pokušao procijediti kroz vreču napravljenu od pamučnih pelena (novih) ali to traje duže pa se bojim infekcije.
Kako vi to radite?

I još bi molio da mi netko od iskusnih kaže svoje mišljenje o ovom kvascu.

kvasac Kvasac Workhorse M10
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
RE: moje prvo all grain pivo
Ja sam pamucnom pelenom cedio bar deset tura, nisam imao infekciju. Samo prokuvaj pelenu desetak minuta pred cedjenje.
Koliko sam uhvatio na nekom blogu. Lik je radio uporedni test. Isto pivo, jedno sa tim talogom a drugo bez. I svi koji su probali nisu primetili drasticnu razliku. Od tada ostavim pivo da se ohladi, poslesnjih 20min ne mesam pa prespem ave u fermentor sem onog najgoreg taloga na dnu.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: moje prvo all grain pivo
This post was last modified: 30.08.2015, 08:39 by josip.
aha. Tako sam i ja prije radio a sad sam prvi put pokušao procijediti.
A za kvasac onaj neznaš kakav je?
mislim da bi bio idealan za nas koji nemamo full opremu i uvijete kao vi.
Zbog raspona temperature a i piše da je za sve. Ali onaj koji prodaje taj i reklamira. Zanima me vaše znanje.
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
RE: moje prvo all grain pivo
Nemam iskustva sa tim kvascom. Mislim da je neko na forumu koristio te Mangrove kvasce. Po mom misljenju, kvasac koji je za ale i lager stilove nije bog zna sta. Al ne bih cenio dok ne probam.

Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: moje prvo all grain pivo
Ja sam ga koristio, odličan kvasac, temperatura fermentacije je bila na 26-28c pa sam pustio I da malo oscilira, nikakvih nuspojava, tople preporuke za taj kvasac:thumbsup:
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: moje prvo all grain pivo
hvala Stane!
taj kvasac če mi biti velika pomoć jer neću toliku muku mućit sa temperaturom u prostoriji.
Njega ču sad koristit jer mislim radit jednu malu turu crnog piva sa hmeljom citra i cascade.
Da isprobam okuse tih hmeljeva.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,656
Joined: Jan 2014
Reputation: 5 Location: Tolisa (Orašje)
RE: moje prvo all grain pivo
(31.08.2015, 12:30 )josip Wrote: hvala Stane!
taj kvasac če mi biti velika pomoć jer neću toliku muku mućit sa temperaturom u prostoriji.
Njega ču sad koristit jer mislim radit jednu malu turu crnog piva sa hmeljom citra i cascade.
Da isprobam okuse tih hmeljeva.
Mislim da bi optimalna temperature fermentacije za ovaj kvasac bila 23-24c ali da bude konstantna bez oscilacija (ja sam ga namjerno tjerao prema krajnjim granicama I sa oscilacijama baš da ga testiram)
Citra I Cascade I nisu baš neki ljubavnici, bolje probaj jedan od njih (moja preporuka se znaBig Grin) u kombinaciji sa magnumom za gorčinu, tako ćeš vidjeti kako koji izgledaTongue
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: moje prvo all grain pivo
aha. Svaki savijet je dobrodošao.
Prije sam za gorčinu koristio auroru i stiryan goldyng.
Sad sam potrošio i svejedno moram kupiti hmelja.
Znači magnum je dobar?
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: moje prvo all grain pivo
This post was last modified: 13.09.2015, 07:31 by josip.
Imam pitanje.
Pivo mi je mutno.
Pivo je dva tjedna u fermentoru i juće sam ispustio malo u čašicu i mutno je.
Miris i ukus su ok ali mi je čudno što je mutno i gusto.
Temperatura u sobi gdje je fermentor je 20-22 stupnja.
Jedino prvih tri eana dok je fermentacija burna bila onda je temperatura varirala od 22-25 stupnjeva.
Bile su vrućine velike.
Koristio sam novogradiški bazni slad, caramel za aromu, carahell za pjenu, hmelj aurora i styrian golding, kvasac safale us-05
Hoče li se izbistriti ili ču morati bistrit sa želatinom?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: moje prvo all grain pivo
Moras pivo ohladiti da bi se izbistrilo. Moras spustiti temperaturu na minimalno 10C, a idealno još niže. Onda cekas da se istalozi.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
josip Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 193
Joined: Feb 2015
Reputation: 0 Location: hrvatska
RE: moje prvo all grain pivo
This post was last modified: 13.09.2015, 07:44 by josip.
aha. Još tjedan dana mora fermentirati a onda ču fermentor stavit u hladnjak na par dana da se ohladi.
Čudno mi jer nikad nije bilo tako mutno i gusto.
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 9 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools