Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Pozdrav
Pivarunajavi Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Pozdrav
Pozdrav Ljubisa, i ja san iz bl. Ja vec dvije godine iscitavam forume, ali nikako da nabavim opremu, ali bice i to ove godine. Mogli bismo razmisliti da zajedno nabavimo sirovine i kuvamo
Using Tapatalk
WWW Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Pivarunajavi, stavi lokaciju u profil ako ti se da, tako je lakse da se nadju i spoje ljudi iz istih mjesta.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

Pozdrav
Dobrodosao na forum Ljubisa! Ovdje mozes saznati sve potrebne informacije kako bi mogao praviti vrhunska piva. Sav trud ce ti se isplatiti, a za pocetak preporucujem iscitavanje tema koje su posvecene pocetnicima. Kada se upoznas sa osnovnim stvarima onda ce ti i biti lakse da shvatis one i malo naprednije.

Uglavnom, sve je prilicno jednostavno ali treba u pocetku malo strpljenja da se shvati koncept.
WWW Find Odgovori
Skemba Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

This post was last modified: 20.04.2015, 10:11 by Skemba.
Pozdrav clanovima foruma,

Ja sam Alem i iz Bihaca sam. Doduse radim 4000 km od kuce po principu 75/21 ali Bihac mi je baza. Vec godinu dana ja i supruga pravimo pivo od extract-a i poprilicno smo zadovoljni rezultatima. Kad sam na godisnjem, skupa smiksamo sastojke pa onda nastavim pratiti proces preko skype-a. Gnjavim zenu sa detaljima, temperaturom, pretakanjem i sl. Nekad ona pripremi sve sama pa skupa flasiramo kad dodjem na rotacijski godisnji, uz pijuckanje piva iz prethodne ture. Pokusavao sam je prebaciti na all grain ali me lagano otpilila i rekla mi da cu to morati sam Smile.
Sada imam svu potrebnu opremu za all grain i odredjeno pocetnicko teorijsko znanje. Samo jos prakse nedostaje. Prvo pivo koje sam odlucio kuhati je Aurora Ale, po Musicinom receptu: http://volimpivo.ba/thread-115.html?high...Aurora+Ale Pivo za skidanje uroka Smile i po preporuci forumasa najbolji recept za pocetnika. Plan mi je da drugo pivo bude takodjer Aurora Ale ali sa vise specijalnih sladova i kvalitetnijim hmeljem, da osjetim razliku u okusu sa drugim sastojcima. Tu ce mi trebati vasa pomoc oko kreiranja recepta.
Znam da su vas vec svi izhvalili na sve strane ali ne mogu ne spomenuti svoje odusevljenje sa odlicnom interakcijom medju clanovima foruma i pozitivnom atmosferom koja vlada na forumu. Zato cu pokusati prisustvovati na nekom od druzenja i sa zadovoljstvom upoznati kolege sa foruma.
Prvo kuhanje planiram polovinom juna. Do tada cu se jos malo zanimati teorijom i gnjaviti vas ponekim pitanjem.

Pivili!!!
Find Odgovori
rafter Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Dobro ti nama došao!!!
Tu smo, pa pucaj! I meni je Aurora Ale bila prvo pivo...
Iskusnije kolege će biti više od pomoći ali i mi manje iskusni možemo biti od pomoći!
Prvo hopni, pa reci skoč!
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

dobro došao. mislim da ćemo imati druženje u 6 mjesecu u visokom, pa eto naleti Big Grin

sretno sa kuhanjem, samo pitaj šta te interesuje, tu smo da se pomažemo.
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

volim ovakve nove članove. iščitaju i onda se jave Big Grin

dobrodošao i sretno!
Find Odgovori
Skemba Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

Hvala na dobrodoslici i na pozivu na druzenje. Godisnji odmor, tj. dolazak u BiH, ce biti u periodu od 15-juna do 15 jula. Steta jer pada tacno izmedju dva druzenja. Druzenja ce sigurno biti jos pa onda nema razloga za paniku. Prebacujem se na druge teme da barem u ovom periodu godisnjeg napravim svoja dva planirana piva.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

(24.04.2015, 07:49 )Skemba Wrote: Hvala na dobrodoslici i na pozivu na druzenje. Godisnji odmor, tj. dolazak u BiH, ce biti u periodu od 15-juna do 15 jula. Steta jer pada tacno izmedju dva druzenja. Druzenja ce sigurno biti jos pa onda nema razloga za paniku. Prebacujem se na druge teme da barem u ovom periodu godisnjeg napravim svoja dva planirana piva.

Ma uvijek moze neko malo interno druzenje da bude, a mozda se ovo i pomjeri nikad ne znas. Uglavnom, drago mi je da si dosao kao clan iz Bihaca. Gore nema puno pivara. beer
Find Odgovori
Bubi Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Pozdrav i od mene,drago mi je da sam sa vama.
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery

Pozdrav Bubi dobro dosao Smile
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin

(01.06.2016, 06:55 )Bubi Wrote: Pozdrav i od mene,drago mi je da sam sa vama.

pozdrav i dobro došao beer
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools