Thread Rating:
  • 1 Vote(s) - 4 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Uzgoj hmelja
bhgr1 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 410
Joined: Apr 2015
Reputation: 2 Location: Gračanica
RE: Uzgoj hmelja
(12.08.2016, 11:58 )AlkoholicarST Wrote: Koja mu je godina?

Prva Smile
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori
AlkoholicarST Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 199
Joined: Apr 2015
Reputation: 0 Location: Omis
RE: Uzgoj hmelja
Neces dobit rizome do iza2,3 za rezanje...
Svaka kriška kruha dio je tužne priče o pšenici koja je mogla postati pivo...
Find Odgovori
bhgr1 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 410
Joined: Apr 2015
Reputation: 2 Location: Gračanica
RE: Uzgoj hmelja
Kad god bude dobro je...
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori
djulba Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 325
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Tuzla
Uzgoj hmelja
[Image: 5e8166daa1bfe2f03986a9ef2829291b.jpg]

Ovogodišnja berba. Bice za nekih 3 kuhanja. Ima oko 600 grama.

Poslano sa mog SM-G900H koristeći Tapatalk
Find Odgovori
mange_tout! Offline
Admin
*******

Posts: 3,220
Joined: Nov 2012
Reputation: 15 Location: Mostar
RE: Uzgoj hmelja
Svaka čast! Odlična berba. Koji je ovo hmelj?
Find Odgovori
djulba Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 325
Joined: Nov 2012
Reputation: 4 Location: Tuzla
RE: Uzgoj hmelja
Cascade i centenial.

Poslano sa mog SM-G900H koristeći Tapatalk
Find Odgovori
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 391
Joined: Sep 2014
Reputation: 2 Location: Banja Luka
RE: Uzgoj hmelja
Kako susite hmelj nakon branja? Ja bih nabrao ovaj divlji koji sam nasao juce. Prema svemu sto sam procitao ovde i vidio na jutjubu, ovome treba jos par dana da dozri. Problem je sto ce bas tih par narednih dana ovde biti hladno i kisovito. Da li da opet sacekam jos koji dan nakon najavljene kise?
Kad ga uberem, da li je dovoljno samo da ga ostavim 2-3 dana u suvoj prostoriji na promaji?
Find Odgovori
attilasabli Offline
1.030 OG, 2,93% ABV
***

Posts: 62
Joined: Sep 2013
Reputation: 0 Location: Novi Sad
RE: Uzgoj hmelja
(04.09.2016, 10:27 )galabl Wrote: Kako susite hmelj nakon branja? Ja bih nabrao ovaj divlji koji sam nasao juce. Prema svemu sto sam procitao ovde i vidio na jutjubu, ovome treba jos par dana da dozri. Problem je sto ce bas tih par narednih dana ovde biti hladno i kisovito. Da li da opet sacekam jos koji dan nakon najavljene kise?
Kad ga uberem, da li je dovoljno samo da ga ostavim 2-3 dana u suvoj prostoriji na promaji?
[Image: 6368704f47ee87346ea6a3b5c72b7313.jpg]

Smile ja sam odsrafio komarnik sa vrata.

Sent from my SM-G360F using Tapatalk
Find Odgovori
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 391
Joined: Sep 2014
Reputation: 2 Location: Banja Luka
RE: Uzgoj hmelja
(04.09.2016, 08:31 )attilasabli Wrote:
(04.09.2016, 10:27 )galabl Wrote: Kako susite hmelj nakon branja? Ja bih nabrao ovaj divlji koji sam nasao juce. Prema svemu sto sam procitao ovde i vidio na jutjubu, ovome treba jos par dana da dozri. Problem je sto ce bas tih par narednih dana ovde biti hladno i kisovito. Da li da opet sacekam jos koji dan nakon najavljene kise?
Kad ga uberem, da li je dovoljno samo da ga ostavim 2-3 dana u suvoj prostoriji na promaji?
[Image: 6368704f47ee87346ea6a3b5c72b7313.jpg]

Smile ja sam odsrafio komarnik sa vrata.

Sent from my SM-G360F using Tapatalk

Genijalno Smile.
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: bosna
RE: Uzgoj hmelja
Pozdrav forumaši, za 10-ak dana mi stizu neki rizomi od eickelmann iz DE.
Posto iste nisam mogao dobiti rije (septembar /oktobar)- trebam neki savjet -šta sa njima do marta...kako skladištiti

-pošto mislim da je sadnja sad rizična...
hvala za odgovore.
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 359
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Beograd
RE: Uzgoj hmelja
nisu rizomi, bar u toj formi koju vidjam po USA sajtovima, koren spreman za potapanje u zemlju. ja sam od njih dobio biljcicu u saksiji sa sve nekoliko listova. bio je pocetak marta. mislim da oni to salju iz plastenika i spremno je za plastenik sa grejanjem. ako imas mogucnosti da tako sacuvas biljke preko zime to ti je odlicno. ako nemas, kao ja, a presadio sam je, stavio na prozor i u toplu prostoriju. onda sacekaj jos koji mesec.
sve u svemu, biljka je prezivela leto, ali je stabljika nicala dva puta. tj. to stablo sto je niklo kad sam dobio se sasusilo i taman kada sam mislio da od toga nema nista, niklo je drugo stablo. mucila se biljka celog leta, nije narasla ni metar. videcu da li ce od toga biti nesto sledece godine.
Find Odgovori
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 474
Joined: Sep 2014
Reputation: 4 Location: Sarajevo, BiH
Uzgoj hmelja
Na www.homebrewing.com je počeo pre-order rizoma po cijeni od 3,99$. Isporuka u periodu april-jun.
Možda se neko može i snaći i preko "dijaspore" nabavi koji komad?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 13 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools