Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Infekcija?
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

RE: Infekcija?
Probacu, za sad bez promjena. Nadam se da cu sutra uhvatiti vremena. Hvala Smile
Find Odgovori
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Danas sam ipak flasirao ovu turu kao i obicno, sve iz fermentora. One bijele tackice su nestale i pivo nije imalo nikakav neuobicajen miris i ukus, cak stavise.
Na fotkama je mozda izgledalo ozbiljnije nego sto je bilo zapravo. Vidjecemo sta ce biti za dve-tri sedmice, al vrlo moguce da je ipak sve OK.
Find Odgovori
gajba Offline
1.080 OG, 7,93% ABV

Jesam ti rekao da je sve ok Smile Relax and brew Wink
Find Odgovori
Brekulja Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

nemam sreće sa ovim ljetnim kuhanjima....

prosle godine jedno kuhanje na ljeto - infekcija, ove godine jedno kuhanje - infekcija

black IPA RIP drunk

Attached Files Thumbnail(s)

Find Odgovori
spajder76 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Bljak,bacaj.Meni je snpa propala a primijetio sam u ranijem stadiju.Ovo zakopaj duboko
Find Odgovori
Brekulja Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

2 tjedna je fermentirala nisam ju dirao, i onda me dočeka taj užas.... nisam ljetni tip Big Grin
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

jesi li bar probao da istocis malo piva na cesmicu. ako je bas kiselo baci. a ako kiska a pomalo je i osvezavajuce, mozda moze da prodje na ovu vrucinu. Smile mozda bi mogao da spasis onu polovinu koja je na dnu. i te infekcije mogu biti od koristi.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

U svakom slučaju treba probat,i ali ovo je baš jebena infekcijaAngry
Find Odgovori
danny_boy Offline
1.100 OG, 10% ABV

This post was last modified: 25.07.2016, 09:41 by danny_boy.
(25.07.2016, 07:51 )raix Wrote: jesi li bar probao da istocis malo piva na cesmicu. ako je bas kiselo baci. a ako kiska a pomalo je i osvezavajuce, mozda moze da prodje na ovu vrucinu. Smile mozda bi mogao da spasis onu polovinu koja je na dnu. i te infekcije mogu biti od koristi.
Gadno izgleda. Ja se ne bih usudio ni probati ovo. Moj savjet je sto dalje od kuce odnijeti i prosuti - dovoljno je par km Big Grin, a svu plastiku koja je dosla u dodir unistiti.

Sa infekcijama se ne treba zezati, kada se bestije nasele tesko ih je istjerati. Otprilike kao zohare.
WWW Find Odgovori
Brekulja Offline
1.030 OG, 2,93% ABV

(25.07.2016, 07:51 )raix Wrote: jesi li bar probao da istocis malo piva na cesmicu. ako je bas kiselo baci. a ako kiska a pomalo je i osvezavajuce, mozda moze da prodje na ovu vrucinu. Smile mozda bi mogao da spasis onu polovinu koja je na dnu. i te infekcije mogu biti od koristi.

nisam probao, samo sam prolio, ne da mi se ovo flaširati a i nema šanse da uronim sifon u ovo Smile
Find Odgovori
raix Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

i kada mislis da je infekcija ne znas sta je Smile mozda je neka od onih koje se mogu popiti (bret, lacto, pedio). one mogu biti su drinkabilne Tongue
ali ako smrdi na prdez onda prospi.
Find Odgovori
galabl Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Vratih se sa odmora jedva cekajuci da probam abbey ale po novom receptu kad ono corak. Probao ali totalno mi je cudno. Zapravo dvije ture su u pitanju. Obe imaju slican karakter - blago kisi, uz neki opor ukus, blago neugodan kiselkast miris, pjena je tu kako treba.. E sad, u prvoj sam koristio Munich i CaraRed a u drugoj Munich i CaraAmber koji je prilicno nekog intenzivnog ukusa i pitam se je li moguce da sam ga ili previse stavio (isao je do 25% cini mi se, malo vise od preporucenog maksimuma) ili je mozda sam slad ustajao. Dakle, obe ture imaju taj neki slican karakter.
Ova prva tura je malo kiselija od ove druge i ne moze se piti. Druga se moze piti ali je opet neprijatnog ukusa i mirisa.
Moguce je da su obe fermentirale u istom buretu. Kod flasiranja nisam primijetio nista neobicno ni kod jedne ni kod druge ture.
Samo da napomenem da sam nakon ove dvije ture napravio i ove koje sam nosio u Mostar i sve su bile OK, bez problema. Siguran sam da ove ture koje su isle u Mostar na festival nisu odlezavale u buretu u kom je odlezavala prva od ove dve kiselkaste ture. Vrlo je moguce da je i druga tura bila u tom jednom istom problematicnom buretu.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 5 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools