Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Blacksmith (beginer)
Pantherk4 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 9
Joined: Dec 2016
Reputation: 0 Location: Prijedor
RE: Blacksmith (beginer)
(14.02.2017, 09:02 )Nojeva barka Wrote: Čestitam Blacksmith!
Drago mi je da si uspio u svom naumu i napravio svoje pivo,koje je zaista odlično.
Upravo je i supruga probala tvoje pivo i oduševila se, tako da sada i ja u kući imam punu podršku da krenem sa kuvanjem.
Nadam se da ćemo se i mi uskoro javiti ovdje da spomenemo naše prvo kuvanje.

Pozdrav svim članovima ovog veoma pozitivnog foruma

Hvala Noje, drago mi je da se svidjelo i tvojoj supruzi pivo, potrudicu se da to jos bolje bude Wink Hajde da zagrijemo konacno i tu tvoju zvijerku Braumeistera da ne stoji vise steta je da kupi prasinu Big Grin Zivjeli
Find Odgovori
bijeli prah Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 19
Joined: Jan 2017
Reputation: 1 Location: Split
RE: Blacksmith (beginer)
ja sam još u pelenama po pitanju kućnog pivarstva, radio sam dva puta s ekstraktom, prvi put je bilo ok, drugi put je ima miris po smrdljivim čarapama...Big Grin
Find Odgovori
AleksandarV Offline
1.100 OG, 10% ABV
*****

Posts: 1,510
Joined: Nov 2012
Reputation: 2 Location: Sarajevo
RE: Blacksmith (beginer)
Smrdljive čarape su ti od starog hmelja.
Find Odgovori
Pantherk4 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 9
Joined: Dec 2016
Reputation: 0 Location: Prijedor
RE: Blacksmith (beginer)
(17.02.2017, 01:46 )bijeli prah Wrote: ja sam još u pelenama po pitanju kućnog pivarstva, radio sam dva puta s ekstraktom, prvi put je bilo ok, drugi put je ima miris po smrdljivim čarapama...Big Grin

Samo polako i opusteno kolega, niko se nije naucen rodio, uvijek ima nekih novih momenta u pivarstvu ako zapne negdje imas ovdje veoma iskusnih pivara koji su spremni pomoci i posavjetovati. Ipak ovo nije tema koja se moze savladati u par dana, valja biti istrajan i mjesecima i godinama uvijek nesto novo dolazi. U sustini gledajuci nivo znanja ovdje iskusnih pivara je zaista nevjerovatan, jer ima izuzetnih strucnjaka od poznavanja Hemije, vode, elektronike itd... a to se ne moze bas sve savladati odjednom. I ja sam citao teoriju 8 mjeseci ali praksa je nesto sasvim drugo, prvo kuvanje odradio sam All Grain metodom i ispalo je prilicno dobro uz dosta nekih problemcica, ali sam neku vece skuvao i drugu turu i vec sam uspio ispraviti dosta stvari u samom procesu bukvalno po ps-u je islo. Jedino sam se bojao kvasca u prvom kuvanju sam koristio suvi koji sam ispirao i ostavio za drugo kuvanje, ali hvala bogu proradio je zato sto je vec naviknut i nakon 10 sati je krenula frktiti vrenjaca Smile za sada sve ide kako treba. Tako da kolega svakim novim kuvanjem se savlada i nauci nesto novo samo malo upornosti. Pozz
Find Odgovori
bijeli prah Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 19
Joined: Jan 2017
Reputation: 1 Location: Split
RE: Blacksmith (beginer)
(17.02.2017, 09:41 )Pantherk4 Wrote:
(17.02.2017, 01:46 )bijeli prah Wrote: ja sam još u pelenama po pitanju kućnog pivarstva, radio sam dva puta s ekstraktom, prvi put je bilo ok, drugi put je ima miris po smrdljivim čarapama...Big Grin

Samo polako i opusteno kolega, niko se nije naucen rodio, uvijek ima nekih novih momenta u pivarstvu ako zapne negdje imas ovdje veoma iskusnih pivara koji su spremni pomoci i posavjetovati. Ipak ovo nije tema koja se moze savladati u par dana, valja biti istrajan i mjesecima i godinama uvijek nesto novo dolazi. U sustini gledajuci nivo znanja ovdje iskusnih pivara je zaista nevjerovatan, jer ima izuzetnih strucnjaka od poznavanja Hemije, vode, elektronike itd... a to se ne moze bas sve savladati odjednom. I ja sam citao teoriju 8 mjeseci ali praksa je nesto sasvim drugo, prvo kuvanje odradio sam All Grain metodom i ispalo je prilicno dobro uz dosta nekih problemcica, ali sam neku vece skuvao i drugu turu i vec sam uspio ispraviti dosta stvari u samom procesu bukvalno po ps-u je islo. Jedino sam se bojao kvasca u prvom kuvanju sam koristio suvi koji sam ispirao i ostavio za drugo kuvanje, ali hvala bogu proradio je zato sto je vec naviknut i nakon 10 sati je krenula frktiti vrenjaca Smile za sada sve ide kako treba. Tako da kolega svakim novim kuvanjem se savlada i nauci nesto novo samo malo upornosti. Pozz
a gledam videa po yt, čitam, al opet smatram da malo znam, a imam veliku želju da uskoro probam s kuhanjem.very-drunk
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools