ha11oga11o
1.020 OG, 1,95% ABV
|
RE: Flasiranje
(07.11.2016, 11:19 )branko21 Wrote: Pozdrav,za cijeđenje flaša poslije ispiranja star sanom koristim stiropor za uzgoj rasade. Ima ih sa različitim rupama koje su malo konusne i taman drže flaše u vertikalnom položaju.Ja koristim onaj sa 104 rupe(13x8)i stavljam bocu na svaku drugu rupu(od 0,33 mogu u svaku rupu).Za podlogu stavim poklopac od ele.špareta u koji se cijedi tekućina iz boca.Takav stiropor košta cca 8 kuna.Ja isti koristim već tri godine i još nije oštećen.
Branko,
cisto ne mogu da vjerujem da vec nema citava civilizacija a ne kolonija bakterija na tom stiroporu. Iz jednostavnog razloga sto je porozan, relativno supljikav ko spuzva sa mikro-rupicama koje se bas i ne mogu oprati.
Ali, svaka cast na extra ideji. Ja sam ipak radi manjka radnog prostora i mrkog pogleda supruge morao da kupim drvce.
|
|
|
branko21
1.020 OG, 1,95% ABV
|
.
Za tri godine pivarenja ja ne znam šta je infekcija.Star san je zakon,radiš sve po PS i nema problema.Kod piva nema improvizacija jer kad tad dođu na naplatu. Stiropior je porozan ali dolazi flaša samo malim dijelom u kontakt sa njim a drugo iscijedi se star san iz nje i nema problema. Ako meni nije bilo ni traga infekcije na napravljenih cca dvije stotine tura to daje neku garanciju.
|
|
|
bijeli prah
1.020 OG, 1,95% ABV
|
jel tko ima iskustva da je proba pivo flaširat u plastične boce od litru, dvi? u ka boce od vode ili pive? Jer ja imam staklenih boca za 10L, 5L namjeravam u onu party bačvicu stavit, ostaje mi mi 5L, a želja mi je imat malo više od boce od
0,5.
|
|
|
gregagg
1.020 OG, 1,95% ABV
|
zna li netko Natrijev karbonat ili kristala soda? Upotrebili smo ga za čiščenje flaša. U toploj vodi smo pustili nekoliko dana a danas su flaše kad se osuše još bjele od ove sode. Jako se težko skida sa flaša, unutra je nemoguče. Flaširanje smo prestavili za nekoliko dana
Da li je netko imao ovakav problem?
|
|
|
zlimfur
1.100 OG, 10% ABV
|
da li je moguce da piva bude predugo na cold crash-u?
flasiro u srijedu, nit pjene nit karbonizacije.. ne znam sad da li sam potrefio neku flasu koja mozda nije bila dobro zacepljena, ali ovo je bas totalno mlitavo.
a bila je 10ak dana u frizideru na 1.5°C.
|
|
|
zlimfur
1.100 OG, 10% ABV
|
Flasiranje
Od srijede, kako sam flasiro, stoji u radnji na ca. 20 stepeni.
Drug je jedno otvorio I veli da je ok. Mozda je do ove jedne flase, probacu sutra opet.
Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk
|
|
|
rafter
1.070 OG, 6,95% ABV
|
I kod mene slična situacija bila... 4 dana bez ikakvog pomaka, i onda za tri dana je baš krenulo.
Samo što sam se sikirao za 500L xD
Prvo hopni, pa reci skoč!
|
|
|
Vuk
1.010 OG, 1,95% ABV
|
I ja sam imao nešto slično, pivo je kuvano sredinom decembra. FG je bio 1.006, ukus pred flaširanje odličan, ni traga od infekcije neke. Onda sam flaširao i 2 gajbe stavio u špajz na selu, niske temperature. Desetak flaša sam ponio kući i ostavio u kuhinji na sobnoj temperaturi. Ove iz kuhinje probao posliuje 5-6 dana, i sve se pokvarile, kiselkaste pomalo. Mislio sam da je opet neka infekcija i da su sve otišle, ali kad sam otišao na selo i otvorio one što su ostale u na nisloj temperaturi, kod njih tek počelo karbonizovanje a nisu se pokvarile. Tako da ispade da trebaju biti na toj nižoj temperaturi ali dosta duže vremena.
|
|
|