Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Stc 1000 pitanje
ringostar19 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Stc 1000 pitanje
Pozdrav ljudi, imam pitanje vezano za STC 100. Da li ja moram kada spajam STC 1000 sa friziderom "cupati" termostat iz frizidera ili samo mogu da napravim dvije uticnice koje izlaze iz STC-a i samo u uticnicu koja mi sluzi za hladjenje ukljuciti frizider bez da vadim njegov termostat?

Hvala unaprijed!
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Stc 1000 pitanje
(24.07.2017, 04:15 )ringostar19 Wrote: Pozdrav ljudi, imam pitanje vezano za STC 100. Da li ja moram kada spajam STC 1000 sa friziderom "cupati" termostat iz frizidera ili samo mogu da napravim dvije uticnice koje izlaze iz STC-a i samo u uticnicu koja mi sluzi za hladjenje ukljuciti frizider bez da vadim njegov termostat?

Hvala unaprijed!

mozes na oba nacina.

ja sam konto da mi je bolje da ne kvarim frizider, i napravio sam da STC kontrolise u stvari dvije uticnice: u onu za hladjenje sam usteko frizider, a u onu za grijanje sijalicu (koju cu nadam se do zime zamijeniti necim pouzdanijim, da ne bude "the rough's on fire").

sondu ubacim u frizider i ona kontrolise ostatak. termostat na fridzi mi je na petici (od sedam).
WWW Find Odgovori
ringostar19 Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Hvala puno na odgovoru. Onda cu ja na taj nacin kao sto ste Vi. :-)
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(24.07.2017, 04:31 )zlimfur Wrote:
(24.07.2017, 04:15 )ringostar19 Wrote: Pozdrav ljudi, imam pitanje vezano za STC 100. Da li ja moram kada spajam STC 1000 sa friziderom "cupati" termostat iz frizidera ili samo mogu da napravim dvije uticnice koje izlaze iz STC-a i samo u uticnicu koja mi sluzi za hladjenje ukljuciti frizider bez da vadim njegov termostat?

Hvala unaprijed!

mozes na oba nacina.

ja sam konto da mi je bolje da ne kvarim frizider, i napravio sam da STC kontrolise u stvari dvije uticnice: u onu za hladjenje sam usteko frizider, a u onu za grijanje sijalicu (koju cu nadam se do zime zamijeniti necim pouzdanijim, da ne bude "the rough's on fire").

sondu ubacim u frizider i ona kontrolise ostatak. termostat na fridzi mi je na petici (od sedam).
da i ja pitam Smile sta si planiro umjesto sijalice,,da se ja ne bakcem oda sad da sijalicom-posto i ja to sklapam...i jesil fazu za uticnice uzimo sa one iste sa koje je napojen i stc ipa pusto kroz onaj dzek prekidac za grijanje uticnica 1 ,pa za hlađenje uticnica2? a ostalo zajedno nuliro?da li smeta tako--il hajd svrati na pivu -ovu novu tocenu pa da mi pojasnisSmile...
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

eto slike u koju smo gledali dok smo radili ćaća i ja.

usehvio sam samo ugradit i kakav osigurač. to bi mogo na V2.0 dodati.

a planiro sam nabavit ovaj cjevasti grijac:

https://www.amazon.co.uk/d/muc/Sunhouse-...B73GP5PFQD

ali sad trenutno razmisljam kako da napravim fermentacijsku komoru, gdje cu imati barem tri odvojene celije, koje cu moci pojedinacno kontrolisati (npr. u jednoj fermentira na 18, u drugoj na 21, a u trecoj cold crash na 2 stepena).

p.s. jesil se skonto za bunicu? spreco ce vjerovatno biti sprijecen, tako da smo kod mene u autu samo trojica za sad.

Attached Files Thumbnail(s)

WWW Find Odgovori
Beerokrata Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

Ovako nešto ja koristim za grijanje. Za sada sam zadovoljan.    
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

(25.07.2017, 10:52 )Beerokrata Wrote: Ovako nešto ja koristim za grijanje. Za sada sam zadovoljan.

i ja sam gledo ovo, ali zbog ugradnje sam konto da mi je onaj tube heater prakticniji. postavim ga na dno frizidera i samim tim omogucim da topli zrak ide prema gore i da je ravnomjernije rasporedjena toplina.

ali sad fakat kontam kako da napravim sve to, a da imam tri "celije", ili barem dvije pa da mogu paralelno goniti makar dvije ture.
WWW Find Odgovori
Beerokrata Offline
1.040 OG, 3,92% ABV

(25.07.2017, 11:15 )zlimfur Wrote:
(25.07.2017, 10:52 )Beerokrata Wrote: Ovako nešto ja koristim za grijanje. Za sada sam zadovoljan.

i ja sam gledo ovo, ali zbog ugradnje sam konto da mi je onaj tube heater prakticniji. postavim ga na dno frizidera i samim tim omogucim da topli zrak ide prema gore i da je ravnomjernije rasporedjena toplina.

ali sad fakat kontam kako da napravim sve to, a da imam tri "celije", ili barem dvije pa da mogu paralelno goniti makar dvije ture.

Vjerujem da je praktičniji, samo sam se nadovezao na priču da trenutno frižider zagrijavaš sijalicom. Bio sam u istoj situaciji, bez ikakvih prepravki, samo sam sijalice zamijenio ovim grijačima.
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

(25.07.2017, 12:31 )Beerokrata Wrote: Vjerujem da je praktičniji, samo sam se nadovezao na priču da trenutno frižider zagrijavaš sijalicom. Bio sam u istoj situaciji, bez ikakvih prepravki, samo sam sijalice zamijenio ovim grijačima.

ma kontam sta hoces da kazes. i gledo sam ja ove na piku grijace. ima cak i u tz neko prodaje, tako da je s te strane prakticno.

sad preko ljeta svakako ne treba grijati. a to sa sijalicom mi je vazda malo skeri, sve cekam kad ce planut.. Wink

tako da se nadam da cu ovo sve ubrzo zamijeniti sigurnijim dogrijavanjem.
WWW Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Ovo što beerokrata spominje koristim i ja u svom fermentoru. Odlična stvarka. Nema ovdje šta planuti, ovo je keramika. Ako će šta planuti to će STC biti. A topli zrak je svakako lakši pa nema ni neke prevelike potrebe za "ventilatorima". Meni stoji pored fermentora od 35L na dnu.
Ako se dobro sjećam, Zuzko je koristio dvije i bilo je pretoplo, ja koristim jednu, ista stvar...
Ja samo ovo preko ebaya uzeo par dolara.
Uglavnom odlična stvar!
Find Odgovori
zlimfur Offline
1.100 OG, 10% ABV

(25.07.2017, 03:00 )elektropionir Wrote: Ovo što beerokrata spominje koristim i ja u svom fermentoru. Odlična stvarka. Nema ovdje šta planuti, ovo je keramika. Ako će šta planuti to će STC biti. A topli zrak je svakako lakši pa nema ni neke prevelike potrebe za "ventilatorima". Meni stoji pored fermentora od 35L na dnu.
Ako se dobro sjećam, Zuzko je koristio dvije i bilo je pretoplo, ja koristim jednu, ista stvar...
Ja samo ovo preko ebaya uzeo par dolara.
Uglavnom odlična stvar!

kad sljedeci put naletis, pokazacu ti smezuranu stijenku frizidera... Wink
WWW Find Odgovori
elektropionir Offline
1.070 OG, 6,95% ABV

Od sijalice keramičke?
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools