Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


JERKY - isušena govedina
Beer Ranger Offline
1.060 OG, 5,91% ABV
*****

Posts: 474
Joined: Sep 2014
Reputation: 4 Location: Sarajevo, BiH
JERKY - isušena govedina
This post was last modified: 08.08.2017, 05:29 by Beer Ranger.
Isušena/dimljena govedina na kućni način uz pomoć rerne ili mikrovalne pećnice

Priprema je jednostavna i za ovaj specijalitet vam je potrebno:

1. 900g govedine
2. 3/4 šolje Worcestershire sosa
3. 3/4 šolje Soya sosa
4. 2 čajne kašike svježe mlj. Bibera
5. 1 kašika Aleve papike
6. 1/4 čajna kašika Cayenne paprike
7. 1 čajna kašika Red paper drobljene paprike
8. 1 čajna kašika Bijelog luka u prahu
9. 1. čajna kašika Crnog luka u prahu
10. 1 kašika Meda

Naravno, recept možete prilagoditi svom ukusu pa dodati ili izbaciti neke sastojke ili izmjeniti količine.

-U posudu pomješati sve sastojke i dodati meso izrezano na najtanje moguće ploške dužine od 10-15 cm
- Prekriti najlon folijom
-Marinirati 3 sata ili više u frižideru.
-Potpuno osušiti kuhinjskim papirom
-Sušiti (a ne peći - u skladu sa temperaturom) na rešetki rerne na 80 •C 3-4 sata ili sve dok se ne isuši - kao kora drveta.
(Otvoriti par puta da se rerna prozrači)

Staviti u teglu i držati u frižideru. Rok upotrebe oko 90 dana.

Ovako izgleda kupovno pakovanje od 13g. Kupljeno u CZ.

[Image: 20791a9f9f87452d321e5b0637ce178d.jpg]

Na poleđini se vidi njihov sastav:

[Image: ae74a2f791fe5b2a180b4602df3367ee.jpg]

[Image: 015ac9b7e70059ba873c9a312588a3e3.jpg]

Slika i recept su od Chef Johna.

Sent from my iPhone using Tapatalk
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools