Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5


Fermentacija na visokim temperaturama
velja Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 22
Joined: Jul 2017
Reputation: 0 Location: Pozarevac
Fermentacija na visokim temperaturama
Pozdrav,
Posto se najavljuje da ce i u naredne dve nedelje biti visokih temperatura interesuje me da li mogu raditi fermentaciju kada je temperatura prostorije 25 - 26 stepeni? Kvasac je US-05.
Find Odgovori
lakosta88 Offline
1.050 OG, 4,91% ABV
*****

Posts: 276
Joined: Oct 2016
Reputation: 0 Location: sarajevo
RE: Fermentacija na visokim temperaturama
To je mnogo. Skontaj da je u fermentoru onda bar 28. Jesi razmisljao o nekoj kutiji od stiropora i ubacivanju zaledjenih flasica vode?
Beer is not the answer. Beer is the question. "Yes" is the answer.
Find Odgovori
velja Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 22
Joined: Jul 2017
Reputation: 0 Location: Pozarevac
RE: Fermentacija na visokim temperaturama
This post was last modified: 14.08.2017, 11:45 by velja.
Ne znam koliko moze da bude konstantna temperatura sa flasama leda. Razmisljao sam i o frizideru ali ono sto me zanima koji je najgori moguci scenario fermentacije na ovako visokim temperaturama?
Find Odgovori
pivska mušica Offline
BeerFly Brewery
*******

Posts: 5,995
Joined: Nov 2012
Reputation: 18 Location: SJJ-WAW
RE: Fermentacija na visokim temperaturama
(14.08.2017, 11:20 )velja Wrote: Ne znam koliko moze da bude konstantna temperatura sa flasama leda. Razmisljao sam i o frizideru ali ono sto me zanima koji je najgori moguci scenario fermentacije na ovako visokim temperaturama?


nepitko pivo, previse fusel ostrih alkohola, previse estera, a osim toga na tako visokoj temperaturi povecava ti se rizik da ti se inficira pivo. sa US-05 idealna temperatura je konstantna 17-18C.
I LOVE THE SMELL OF FERMENTATION IN THE MORNING
Find Odgovori
adisrebrenik Offline
1.040 OG, 3,92% ABV
****

Posts: 241
Joined: Sep 2014
Reputation: 1 Location: bosna
RE: Fermentacija na visokim temperaturama
(14.08.2017, 11:20 )velja Wrote: Ne znam koliko moze da bude konstantna temperatura sa flasama leda. Razmisljao sam i o frizideru ali ono sto me zanima koji je najgori moguci scenario fermentacije na ovako visokim temperaturama?
-po mom niposto se ne isplati rizikovati i fermentirati od maja do septembra bez kontrolisanih uslova-rezultat je u 90% slučajeva loša ili inficirana piva.
odvoji od usta i kupi si polovan zamrzivac bar 410l ( da se na piku naci za 150 KM) i stc1000 nece te sve izaci 190 KM.
plus taj zamrzivac je ekstra poslije kad ne fermentiras za ostavit jagnje na dan dva za raznja, ohladiti kegove,pivu itd...
isplati se i najbolja investicija sto se tice fermentacije.
Find Odgovori
mbed Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 41
Joined: May 2015
Reputation: 0 Location: Zagreb
RE: Fermentacija na visokim temperaturama
A mozes i jednostavno kuhati stilove ciji kvasci fermentiraju na visim temperaturama, recimo saison neki.
Find Odgovori
Dardanion Offline
1.020 OG, 1,95% ABV
**

Posts: 5
Joined: Jan 2017
Reputation: 0 Location: SER
RE: Fermentacija na visokim temperaturama
Belle Saison za preporuku. Radi do 35. Kod mene išla od 20 do 28 po ovim vrućinama...
Find Odgovori



Forum Jump:


Users browsing this thread: 2 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools