Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5

Razmjena kvasaca
svestenik Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Razmjena kvasaca
Pozdrav narode,

interesuje me koliko nas ispira sorte kvasca koje se teze dobavljaju u BiH i ima li zainteresovanih za razmjenu pojedinacnih sorti ?

Volim eksperimentisati sa kvascima na manjim kolicinama sladovine pa sam u proteklih godinu dana uspio skupiti neku zalihu od 4-5 tecnih kvasaca, obicno prva generacija nakon fermentacije iz originalne kesice.

U decembru ove godine sam dobio i 4 sorte norveskih seoskih kvasaca, razmnozenih od clanova grupe Kveik World Order pa ako ima zainteresovanih, mogli bi da definisemo neki "standard" za razmnozavanje i razmjenu kvasaca.

Ideja mi je da napravimo kvalitetan, zdrav fond tesko dobavljivih (ili skupih Big Grin) kvasaca, sve u svrhu unapredjenja homebrewinga kod nas.
Find Odgovori
Stane Offline
1.100 OG, 10% ABV

RE: Razmjena kvasaca
(06.02.2018, 05:02 )svestenik Wrote: Pozdrav narode,

interesuje me koliko nas ispira sorte kvasca koje se teze dobavljaju u BiH i ima li zainteresovanih za razmjenu pojedinacnih sorti ?

Volim eksperimentisati sa kvascima na manjim kolicinama sladovine pa sam u proteklih godinu dana uspio skupiti neku zalihu od 4-5 tecnih kvasaca, obicno prva generacija nakon fermentacije iz originalne kesice.

U decembru ove godine sam dobio i 4 sorte norveskih seoskih kvasaca, razmnozenih od clanova grupe Kveik World Order pa ako ima zainteresovanih, mogli bi da definisemo neki "standard" za razmnozavanje i razmjenu kvasaca.

Ideja mi je da napravimo kvalitetan, zdrav fond tesko dobavljivih (ili skupih Big Grin) kvasaca, sve u svrhu unapredjenja homebrewinga kod nas.

:thumbsup:beer
Find Odgovori
bhgr1 Offline
1.060 OG, 5,91% ABV

Ja imam oprani Wyeast 1051, a bice u skorije vrijeme London Ale III i West Coast IPA.
Sto se tice razmjene, mogu odvojiti dio ako neko zeli probati...
Nothing ever tasted better than a cold beer on a beautiful afternoon with nothing to look forward to than more of the same.
Find Odgovori
Pivdzija Offline
1.090 OG, 8,95% ABV

(06.02.2018, 05:02 )svestenik Wrote: Pozdrav narode,

Postojala je ideja da napravimo zajedničku "banku" kvasaca. ne znam gdje je zapelo to. Nisam siguran jel @P.Ivo bio inicijator ili @mange_tout
Jedi, pij, veseli se, i na život poseri se!
Find Odgovori
svestenik Offline
1.050 OG, 4,91% ABV

Ja trenutno imam oprane sljedece:

Wyeast 3068 Weihenstephan Wheat (1. generacija)
Wyeast 1318 London Ale III (2. generacija)
WLP007 Dry English Ale (1. generacija)
A18 Imperial Joystick (2. generacija)

i par sorti Kveika koji ceka razmnozavanje.

Uvijek zainteresovan za razmjenu.
Find Odgovori

Forum Jump:

Users browsing this thread: 3 Guest(s)
User Profile Send Private Message E-mail Find all posts Find all threads Mod Tools Admin Tools